Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen logikai kérdéseket,...

Milyen logikai kérdéseket, fejtörőket adhatnék 5.-6. osztályosoknak?

Figyelt kérdés
Amik nem feltétlen túl nehezek, de meghozhatják a kedvüket a matematikához.

2022. szept. 23. 11:41
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

Lehet azért van ez, mert nem Magyaroszágon voltam iskolás, s lehet, hogy nálatok azért jobb a helyzet, de a logikai kérdéseknek és fejtörőknek semmi közük a matekhoz. Az abból áll, hogy megtanulod a képletet, számokat írsz a betűk helyére, s próbálod nem elhagyni az előjeleket...

(Direkt voltak gyerekként ilyen fejtörős füzetkéim, mert szerettem őket. Köszönő viszonyban se voltak azzal, amik matek órán tanultunk.)

De az ilyen vizuális szemléltetésekkel szerintem azért elérnéd azt, hogy ne utálják a gyerekek, s meg is értsék, amit meg kell.

https://www.youtube.com/watch?v=CAkMUdeB06o

2022. szept. 23. 13:25
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Mémekkel szerintem többre mennél. Azokat szeretik érteni az emberek.

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. szept. 23. 13:38
 3/5 Tom Benko ***** válasza:
45%
@1: A logikai kérdések pont, hogy a matematika alapjait adják. Amit mateknak vélsz tudni, az valami súlyos tévképzet.
2022. szept. 24. 20:16
 4/5 Tom Benko ***** válasza:
100%
Például kisebb nonogramma, számrejtvények, leszámlálási feladatok mehetnek. Kockás feladatok (melyikből lehet a képen látható kockát meghajtogatni, hány kis kockából építhető meg a képen látható elakzat, stb...). Róka Sándor füzetkéi nagyon jó feladatokat tartalmaznak.
2022. szept. 24. 20:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi, utolsó. :)
2022. szept. 24. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!