50-200e Ft-ért milyen csillagászati távcsövet vegyek ?
Teljesen kezdő, laikus, amatőr vagyok.
Kedve kaptam az égbolt figyelésére.
Látom,hogy nagyon komoly teleszkópok lettel mára, én sajnos nem vagyok ezekben naprakész. Milyet ajánlanátok, ami tényleg jó ?
Egy tipp az 1. válaszoló által ajánlott szaküzletre. Online is érdemes böngészni, mielőtt vásárolsz.
Amúgy meg ahhoz, hogy eldöntsd, milyen távcsövet szeretnél, először azt érdemes eldönteni, mit szeretnél megfigyelni vele.
"én sajnos nem vagyok ezekben naprakész"
Azt javaslom, először legyél naprakész, vagy legalábbis kicsit ásd bele magad a témába, olvass utána, itt is rengeteg jó válasz született már a "milyen távcsövet/teleszkópot vegyek" kérdésekre. Inkább most várj vele egy kicsit, mint hogy utólag derüljön ki, hogy te nem is ilyet akartál. Ugyanis nincs "égbolt figyelő" teleszkóp, több fajta van és mind kicsit más célra igazán alkalmas. (És fontos még az állvány minősége is.)
Pl:
Úgy látom, annyira nem érdekel a dolog, hogy utánaolvass, úgyhogy akkor innen válassz egy szimpatikusat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!