Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Emiatt nőhet gomba az erkélyem...

Emiatt nőhet gomba az erkélyemen? Ha igen, hogyan előzhetem meg?

Figyelt kérdés

A múltkor volt itthon egy doboz lejárt csiperke gomba, de mivel a család egyik másik tagjánál volt kulcs a szemeteshez és egyedül voltam itthon, kiraktam az erkélyre (hogy ne idebent legyen, stb. /egyterű picike stúdió lakás, minden nm számít:D).

Másnap viszont utaztunk, és természetesen elfelejtettem kidobni mielőtt elindultunk, szóval kb. 9-10 napig ott volt a melegben, és ilyen feketés levet engedett, ami kifolyt az erkélyre (az erkély egyelőre olyan, mint egy járda, a beton járólapok között föld is van).

Azt olvastam, ez szimplán víz, illetve a spóráktól fekete... na már most, nem szeretném, ha kis gombáim lennének, tekintve, hogy nemsokára műfüveznénk az erkélyt, meg amúgy sem szeretnék gombanagyhatalom lenni.

Lehetséges, hogy megfelelő talajt talált pár spóra, vagy túaggódom?

Mondjuk most azt olvastam, 10-15 nap alatt elkezd nőni normálisan a gomba, szóval már lehet látnám, ha így lenne.

2022. aug. 21. 21:41
 1/4 A kérdező kommentje:
*10-15 nap alatt kezd el
2022. aug. 21. 21:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy nőhet, nyugi. Ahhoz olyan talaj, hőmérséklet, páratartalom meg akármi kell.
2022. aug. 21. 22:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Felmosod a teraszt 1x hypos vizzel, es volt gomba, nincs gomba.
2022. aug. 21. 23:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt.

A gombák az árnyékos, hűvös, párás helyeket kedvelik. Egy beton erkély ennek mindenben az ellentétje.

2022. aug. 22. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!