Az emberi test hosszútávon mekkora hőmérséklet-emelkedést képes elviselni?
Figyelt kérdés
2022. aug. 14. 13:23
1/3 anonim válasza:
Olyan 45 fok körül már elkezd kicsapódni a fehérje, hosszú távon csak ennél alacsonyabb hőt lehet elviselni.
2/3 TappancsMancs válasza:
Hosszú távon a 45 fok is sok, mert nem csak a fehérjéről szól a dolog. Amúgy nekem úgy tűnik, hogy a kérdező a külső hőmérsékletre gondolt. De azt nem tudom hogy is...? A 40 fok már nagyon cikis lenne szerintem és a munkaképességet első lépésben korlátozná. Egészségügyileg nem tudom mi lenne a hatása, de biztosan nem sok jó.
3/3 anonim válasza:
Ameddig az ember hőszabályozó rendszere a 37,5 C fokos maghőmérsékletet tartani tudja.
Itt teljesen feleslegesen beszélünk 45 fokról, vagy 40-ről, vagy 31 fokról. Ez ennél sokkalta bonyolultabb dolog, minthogy a körülöttünk lévő levegő hőmérséklete alapján belőjük a tuttit. A páratartalom mellett nyilván fontos, hogy árnyékban vagy-e, vagy kint a tűző napon. Ha a tűző napon, akkor kapálsz-e a szőlődben, vagy a 200 fokos aszfaltot tömöríted egy kézi döngölővel egy útépítésen, és még lentről is olyan hő sugároz, hogy majd meggyulladsz. Van-e szél, ami lekeverje rólad az izzadtságot. Vagy szélcsend van és főssz a saját levedben. Szóval egyetlen hőfok adattal a kérdés sajnos nem megválaszolható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!