Ha egy tóban fürdöző embert sokkolóval megrázunk, akkor merre fog elvezetődni az áram?
Az emberben levő sós folydékok jobb áramvezetők, mint a víz. Ezért hal meg a krimikben "a legrövidebb szerepet kapó ember", amikor hajszárítót dobnak a fürdőkádjába.
Úgy saccolom, hogy a sokkoló továbbra is le fogja bénítani az áldozatot. A két tű között a vizen keresztül lesz egy kis áramveszteség, de nem sok.
Viszont, ha az ember úszás közben lebénul, annak fulladás lehet a vége.
Egyik válasz sem helyes.
A sokkoló egyik pólusa sincs földelve, egyik csúcsból a másikba folyik az áram, csak ott lokálisan.
Nyilvám egy kis bizsergést lehet érezni a közelében, úgy képzeld el a dolgot, mint ahogy a mágnes erővonalait lerajzolják. Az áram nem csak a legrövidebb úton folyik, de ott folyik a legtöbb.
Köszönöm a pontosítást! Azért tettem fel a pontosítást, mert már számos filmben előkerült ez a dolog, mint pl az alábbi linken szereplőben 20:35-nél. És már nem tudtam, hogy a valóságban hogyan történne meg.
https://www.youtube.com/watch?v=7lOgFxy0aDQ
A "Simpson család - a film" -ben is volt ilyen, már azt sem tudtam hova tenni. Köszi még egyszer mindenkinek!
A valóságban sokminden nem úgy működik mint a filmekben.
Ezt nem vetted még észre?
A filmekben bedőlnek az űrhajók kanyarban mint a repülők. Az őrben a robbanásnak és a hajtóműnek hatalmas robaja van.
A filmekben látszik ahogy a fény halad a sugárfegyverből amikor lőnek vele.
A filmekben az energiafegyverek csöve visszasiklik lövéskor mint a közönséges ágyú csöve. Légüres térben nagy levegővel percekig kibírják.
Ránagyítanak és leolvassák a fényképen lévő tag szemüvegén tükröződő mobiltelefon kijelzőjéről a hívott nevét.
Szupermen egy több négyzetkilométeres befagyott tóról leemeli a jeget és elrepül vele.
A filmekben elhajolnak a lövedékek elől. A filmekben pittyeg a számítógép amikor feliratok jelennek meg a kijelzőjén. Az időzített bombák mellé jól látható, világító hétszegmenses kijelzőt építenek be hogy látható legyen a hátralevő idő. Továbbá ezek a bombák nyílt szabvány szerint épülnek hogy lehessen tudni milyen színű drótot kell elvágni.
Az a problémám, hogy egyre több film épít ezekre a tévhitekre. Ezt a sokkolósat is annyiszor láttam már úgy, hogy mindent megöl a tóban. Kezdtem elhinni, hogy tényleg így működik.
Eddig nem volt senki, aki elmagyarázta volna nekem, úgyhogy még egyszer nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!