Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mozaikos biológia könyvek?

Mozaikos biológia könyvek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Meg tudná nekem valaki mondani honnan tudnám megszerezni pdf formátumban a 7-8.-os mozaikos biológia könyveket? Ha valamelyikőtöknek meglenne és átküldené nagyon hálás lennék :) A többi megvan pdfben vagy papír alapon.

2022. júl. 6. 15:16
 1/4 TappancsMancs ***** válasza:

15/

"Az volt az egyszerű válasz: megmutatjuk, büszkék vagyunk rá. Különben,

Mussolíni is része a történelmünknek."

Egy példa puszta létezése nekem sosem volt elfogadható indok, mert példa még lehet rossz példa is, amit nem érdemes követni. És a fasizmus korából azért megmaradt elég sok építmény Európa szerte. Nyilván nagy méretű épületeket talán nem bontunk el, ez valahol érthető is.

Mert ugye így néz ki: Palazzo della Civiltà Italiana

[link]

És azért más egy szobor is, ami konkrétan egy személyről szól és kisebb méretű is. Amit említesz az épületet Mussolini építette a 1942-es világkiállításra, és a fasiszta rezsim szimbólumának szánták. Nem egy embert szimbolizál, nem személyesen Mussolinit és nem őt dicsőíti és a mérete is meglehetősen nagy.

Ezeket nem venném egy kalap alá, hogy van egy nagy épület és egy személy szobra. Egy személy szobra az a személyt dicsőíti és kis méretű, elvihető múzeumba. Ekkora épületet én sem bontatnék le a mérete miatt sem. És visszatérnék arra ahogy írtad, bár nem tudom ezt hányan osztják. :)

"Az volt az egyszerű válasz: megmutatjuk, büszkék vagyunk rá. Különben,

Mussolini is része a történelmünknek."

Szerintem más az, hogy történelmileg megmarad egy épület és az, hogy büszkék rá. Kétlem, hogy büszke lenne rá az olaszok többsége, akár a fasizmusra, akár bármelyik fasisztára is. Mint épületet persze meg lehet nézni, mégiscsak egy művészi alkotás sajátos stílusjegyekkel és történelem az is. A fasizmust viszont biztos nem fogják benne büszkén vállalni az olaszok sem. Nagyon nagy viták voltak az ilyen korszak megmaradt építményei körül.

És szerintem ne essünk abba a végletbe, hogy ha meg is marad egy ilyen épület, akkor még dicsőítsük is és büszkék legyünk rá a fasizmusa miatt, az túlzás lenne. Részemről.

"Hozzáállás kérdése, mert pl. Rómában, a mai napig áll -és látogatható- az a fasiszta emlékmű"

A hozzáállás itt nem elismerése a fasizmusnak, mert így talán nem értelmezném a helyzetet. Áll és látogatható. Ennyi.

---

[link]

2022. júl. 8. 12:15
 2/4 TappancsMancs ***** válasza:
bocsi nem ide akartam :)
2022. júl. 8. 12:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Húha, meg is leptél :'D ma is tanultam valamit
2022. júl. 8. 13:25
 4/4 TappancsMancs ***** válasza:

"Húha, meg is leptél"

Nem csodálom. :D

2022. júl. 8. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!