Melyik az a national geographic vagy discoveri science rész amelyikben olyan sapkát mutatnak be amit rá helyezve a fejre egy másik ember távirányítón keresztül tud irányítani egy embert miközben a viselője nem is tud róla hogy mozgásban van?
Figyelt kérdés
2022. jún. 6. 13:12
1/11 anonim válasza:
Az az epizód rögtön a térugrást bemutató rész után volt, egyidőben adták a teleportálást részletező műsorral.
2/11 anonim válasza:
Azt nemigen ezeken láttad, esetleg csak mint egy fikciót, ilyen nincs ugyanis.
3/11 A kérdező kommentje:
de ezeken láttam meg is fogom találni! Nem volt térugrás meg hasonló témája annak a résznek! Valamiféle kísérletet mutattak be az agy stimulálása vagy agy interfésszel kapcsolatban már nem tom! A sapek stimulálta a mozgásért koordinációért és egyensúlyozásért felelős agyterületeket és ara ment amerre a stimuláció hatott!
2022. jún. 6. 16:31
4/11 anonim válasza:
"és ara ment amerre a stimuláció hatott!"
:D ez tetszik. Egyelöre agyterületek aktivitását tudják kimutatni, a különbözö jelekhez és utasításokhoz nem sok közük van. Hogy én arra menjek amerre más akarja ahhoz sejthálózat szintjén kellene ezeket a jeleket detektálni tudni majd átadni egy másik ember annak megfelelö sejthálózatára, célzottan. Mivel minden ember agyában más sejtek kapcsolódnak össze, ez kb lehetetlen.
5/11 A kérdező kommentje:
hát ahogy én magyarázom a fejemben már ennyi idő után a tudományos oldalát xD viszont volt ilyen rész emlékszem egy sapka volt a fején és nem érzékelte hogy milyen irányba halad. 10-15 éve láthattam nem tom mi lehetett a címe. Még elképzelhető hogy a spektrumon volt. Most érdekelne hogy pontosan hogy volt szal érdekelne az összes olyan adás amiben valamilyen sapka van. Abban bíztam hogy rémlik valakinek!
2022. jún. 7. 22:16
7/11 A kérdező kommentje:
Nem éppen!
2022. jún. 13. 20:06
8/11 anonim válasza:
Nem lehetett a MythBusters? Abban mintha lett volna egy hasonló rész.
9/11 anonim válasza:
Csukott vagy letakart szemmel senki nem tudja merre halad, max azt hogy elöre vagy hátra, hogy mekkorát fordulsz pontosan azt csak megsaccolni tudod nagy hibával. Rengeteg gyakorlattal lehet ilyesmin javítani.
10/11 anonim válasza:
#9: Tényleg, 8-as voltam, beugrott, arról szólt a rész. Próbálgattak egy mezőn bekötött szemmel meg bedugott füllel egyenesen menni, hát mentek mindenfelé, csak egyenesen nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!