Honnan tudjuk, hogy az atommag belsejében lévő neutron nem bomlik el, mint a szabad neutron?
Figyelt kérdés
2022. jún. 6. 01:08
1/6 anonim válasza:
2/6 anonim válasza:
Onnan, hogy az atomok nem esnek szét (túl gyakran).
Amúgy az atommag belsejében nincsen külön neutron. Ott ezek a részecskék összeállnak egy közös rendszerbe, ami maga az atommag.
3/6 anonim válasza:
Ld. 1.-es válasz. Béta-bomlás. És innen kezdve ennek a kérdésednek sincs semmi értelme, ugyanúgy mint a többinek sem.
4/6 anonim válasza:
Egyébbként a napban a fuzió is neutron bomláskor következik be. Neutron proton pont akkor találkozik, amikor a neutron épp protonná bomlik. A protonok taszitanák egymást, de már elég közel voltak hozzá, hogy az errős kölcsönhatás legyőzze a két protont taszitását, és megtörténik a fuzió. Ez elég ritka esemény, és ezért nem robban föl a nap 1 másodperc alatt, hanem sugárzik 10 milliárd évig.
5/6 anonim válasza:
"Neutron proton pont akkor találkozik, amikor a neutron épp protonná bomlik."
Ez érdekes, erre tudsz küldeni valami forrást ?
6/6 anonim válasza:
Jo hogy rákérdeztél, mert mikor kerestem hozzá valami anyagot, rájöttem, hogy rosszul emlékeztem. Annyi igaz volt, hogy valoban van benne bomlás, de nem a Neutron bomlik el, hanem egy proton bomlik Neutronná, hogy Deuteron hidrogén izotopok alakuljanak ki, amelyek már tovább tudnak fuzionálni Héliummmá. Nem irom le a többit, mert David Gyula tökéletesen elmagyarázza
[link] ebben videoban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!