Miért használható a foszforsav üdítők savanyítására? Kénsav is jó lenne e célból?
Figyelt kérdés
2022. máj. 27. 21:12
2/3 EagleHUN válasza:
Nem lenne jó a kénsav!
A foszforsavnál sokkal jobban vonzza a H és O atomokat (hígulni szeretne) ezzel viszont már tönkretenné az üdítőben lévő cukrot is meg egyéb összetevőket is.
https://www.youtube.com/watch?v=CP_mptTjEXU
A foszforsav még pont nem ennyire agresszív.
3/3 anonim válasza:
Ja, Darwin-díj jelölteknek tuti jó lehet... :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!