Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ki tudnánk mozdítani a helyérő...

Ki tudnánk mozdítani a helyéről a Földet?

Figyelt kérdés
A küldetéshez a jelenleg elérhető technikákat lehet használni. Ha igen, akkor milyen módszerrel lehetne? Nekem lenne egy ötletem erre (természetesen elméleti kérdés, remélhetőleg Putyin nem próbálja ki gyakorlatban): a világ összes atombombáját 1 pontba robbantani pontosan egy időben. A detonáció elég lenne, hogy műszerrel bemérhető a pályamódosítást hajtsunk végre? (Attól tekintsünk el, hogy a műszer megsemmisülne és nem lenne ember, aki megmérje már, a kísérletező egy űrszondán van biztonságban, viszi a merőberendezést és nem érdekli az élővilág) Ha nem elég a Földön elérhető 12-13 ezer darab, hány darabra lenne szükség? (Habár könnyebb megoldás a Holdat eltéríteni, mivel az jóval kisebb, de elég nagy ahhoz hogy annak pályamódosítása a Föld pályáját is módosítja és mi is túl éljük a kisérletet)
2022. máj. 4. 12:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A kurzgesagt-nak van egy videója ami azzal foglalkozik hogy mi történne ilyenkor. (Ha felrobbantanánk mindent egy pontban)
2022. máj. 4. 18:36
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
(Spoiler) semmi
2022. máj. 4. 21:57
 13/14 anonim ***** válasza:
6: Sima F=m*a -ból indultam ki. A föld tömege adott. És nagyon minimális gyorsulásból indultam ki, hogy kb 1.5 év alatt gyorsul fel 1 m/s -ra. És 500000 N toloerejű hajtoművekből.
2022. máj. 4. 22:20
 14/14 anonim ***** válasza:
Meg egy apro problema: a Fold forgasa. Nem lehet 0-24-ben tolni (kiveve a sarkokon, de akkor meg csak korbe-korbe tolnank a Nap korul), sot, napi maximum 6 orat lehet uzemeltetni, az optimalis napi 3-4 ora lenne (45-60 fokos szog).
2022. máj. 4. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!