Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Véleményetek szerint mennyi...

Véleményetek szerint mennyi idő alatt érdemes feldolgozni ezeket a könyveket?

Figyelt kérdés

Először is leszögezném, hogy objektívan nem megválaszolható a kérdés.

Elkezdenék hobbiból fizikát tanulni, de mivel semmi tudásom nincs szinte belőle, ezért a mozaikos (9. osztálytól) könyveket kezdeném el nézegetni, illetve hozzá példatárat használnék.

A cél nem csak annyi, hogy megtanuljam a benne szereplő dolgokat, hanem az, hogy meg is maradjanak, tehát elmélyüljenek.

Szerintetek milyen tempóban érdemes egy-egy ilyen könyvet feldolgozni/ismételni, hogy valóban tudássá is váljon? Mert megtanulni meg lehetne egy könyvet 1-2 hét alatt, csak az ugyanannyi idő alatt el is hagyná a fejemet.

Jelenleg második diplomámat csinálom, a cél az lenne, hogy majd az egyetem vége fele fel tudjak venni szabválnak fizikás tárgyakat is, de nyilván nulla tudással nincs egyelőre értelme.

2022. ápr. 20. 10:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát dolgozd ki a könyvet, munkafüzetet. Azt csak te tudhatod, hogy ez neked mennyi energiát igényel, ha nagyon keveset tudsz(mondjuk, hogy 0rol kell felépítened, de ilyen úgy sincs és nagyon buta vagy, de ezt sem feltételezem) akkor szerintem nem kevés 1 év alatt 1 könyvet haladni.

Én anno a középsulis matekot (egyetem elején) újra átnéztem kb.: 2 hét alatt, de ez szerintem nem szint vagy versengés kérdése, hanem kinek mennyi idő.

Csak kisujjból kellene mondanom valamit akkor azt mondanám, hogy 1-2 hónap egy könyv+munkafüzet, de készíts saját jegyzetet is, úgy jobb visszaemlékezni amikor szükséged lesz rá.

Illetve sok feladat megoldás, szerintem úgy tanulsz a leggyorsabban.

2022. ápr. 20. 11:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Én középiskolában nagyon rossz voltam fizikából (első két évben volt), kettes voltam konkrétan, aztán végzés után 3 évvel elkezdtem felvételi előkészítőre járni, semmi problémám nem volt vele, elég volt az ott elhangzottak, meg a Szalay-féle fizikában elolvasni egyszer, ami tökéletesen homályos volt. A felvételi környékén az a véleményem alakult ki, hogy a középiskolás fizika az egy túró. Nem változtattam azóta sem a véleményemen. Én hamar elfelejtem, ha nem foglalkozom vele, ma is mindig utána kell néznem, ha 30 éve tanult dolgok részleteiről cserélek eszmét itt vagy máshol, hát erre recept a foglalkozás. Meglepő módon.

"Illetve sok feladat megoldás, szerintem úgy tanulsz a leggyorsabban."

Ez egy nagy igazság! Mivel az értés az nem az, hogy az ember felmondja, mint egy memoritert, hanem az, hogy azt mondja, ha ez így és így van, akkor amaz meg úgy van. És a példák, feladatok erről szólnak a legalapabb képletbehelyettesítőkön kívül.

2022. ápr. 20. 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Egyébként nem jósolok sok sikert, bocs, már maga a nézegetnék ige használata k*ra rokonszenvetlen. Ez vagy munka, vagy lepkefing.
2022. ápr. 20. 19:27
 4/4 anonim ***** válasza:

"Elkezdenék hobbiból fizikát tanulni, de mivel semmi tudásom nincs szinte belőle, ezért a mozaikos (9. osztálytól) könyveket kezdeném el nézegetni, illetve hozzá példatárat használnék."

Ha semmi tudásod nincs, miért a 9-es fizikával kezded? Inkább vissza kellene menni az általános iskolai fizikáig.

A matematikai tudásod rendben van? A fizika ugyanis részben matematika, tehát az is szükséges hozzá.

2022. ápr. 21. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!