Az miért van, hogy az ember kakukktojás a földi élővilágban?
Nincs hozzánk hasonló élőlény intelligencia, tudás terén. Nagyon max a majmok talán, de tőlük is nagyon különbözünk.
Ha találkozok egy vadállattal mindig idegennek érzem magam a világon.
"Ha találkozok egy vadállattal mindig idegennek érzem magam a világon."
A hiba BENNED van!
Nem kakukktojás, csak az intelligenciánk lett kimagasló s ez magával hozott ezt-azt. Más fajok meg másban kimagaslóak, akár egy-egy dologban specializáltabbak mint mi az intelligenciánkkal. Nálunk ez lett előnyös, tudod, evolúció meg ilyenek. Bár a többi főemlős, delfinek, elefántok stb sem maradnak le sokkal, nekik inkább az eszközhasználatuk van lemaradva a miénktől, persze volt idő mikor mi is azon a szinten voltunk.
Amúgy ha valami nagyon idegennek hat akkor szerintem a medveállatka inkább az mint mi :D
"Nem kakukktojás, csak az intelligenciánk lett kimagasló"
Pomt ezért vagyunk kakukktojások
"Pomt ezért vagyunk kakukktojások"
Intelligencia szempontjabol igen, ha igy vesszuk. Ujjhossz szempontjabol a veznaujju maki vagy az oriasdenever a kakukktojas. Sebesseg szempontjabol a vandorsolyom a kakukktojas. Fulmeret szempontjabol az elefant, testtomeg szempontjabol a mammutfenyo, vastagsag szempontjabol a majomkenyerfa, egyszerre kilovellt ivarsejtek szama alapjan meg az oriaskagylo a kakukktojas. Minden eloleny kakukktojas, ha megfelelo nezopontbol szemleljuk.
Az ember eszközhasználatában olyannyira különbözik a többi élőlénytől, hogy az már minőségi és nem csak mennyiségi különbség. A 9-ben felsorolt példák szerintem nem érik el ezt a szintet.
Az egyedüli inteligens faj kialakulásának szerintem két oka lehet:
- az intelligencia kialakulása egy alacsony valószínűségű, de önfenntartó és önerősítő folyamat. Mint amikor egy harmatcsepp tüzet okoz.
- a történelem során több inteligens alfaja kialakult a homo sapiensnek, de mivel ugyanazt az életteret, élelemforrást, stb. használták, a homo sapiens sapiens kiszorította a többit és ezek kihaltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!