Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy barna medvèt elvinnènk...

Ha egy barna medvèt elvinnènk az Èszaki-sarkra, mennyire tudna ott boldogulni, illetve mi törtènne ha találkozna egy jegesmedvèvel?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 8. 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mit értesz Északi sark alatt. Konkrétan a jegestenger közepére, vagy Grönlandra? Mert ott bajban lenne az élelemszerzéssel. De ha csak a sarkkörön belüli területre gondolsz, akkor ott eleve élnek barna medvék.

Ami pedig a jegesmedvét illeti, szerelmeskednének. Jó pár példa van hibridekre, melyek igy születtek.

2022. ápr. 8. 15:20
 2/6 TappancsMancs ***** válasza:
73%

A barna maci megfázna és kamilla teát inna. Találkozáskor meg: Szia mizu? Puszi puszi... :)

A hőmérséklet meghatározza az élőhelyüket is, meg persze a növényzet és egyebek is. Nézd meg a két térképen, ahol a barna és jegesmedve élőhelyei vannak és az átlaghőmérsékleti térképet. Össze is passzolnak.

barna és jegesmedve

[link]

átlaghőmérséklet

[link]

Valószínűleg előfordulnak ilyen találkozások az élőhelyek egymás mellettisége miatt és mint az állatoknál, valahogy az ismert módon "megoldják".

2022. ápr. 8. 15:26
 3/6 TappancsMancs ***** válasza:

Itt van picimacik anyumacival :)

https://www.youtube.com/watch?v=QPxrA-9CUPQ

2022. ápr. 8. 15:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én egyébként úgy képzeltem, hogy a barna és a jegesmedve ellenségként kezelné egymást. De úgy tűnik, nem ez a helyzet.

2022. ápr. 8. 15:45
 5/6 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Hát ilyen állattani dolgokban nem vagyok jártas, de szerintem mint két barna medve találkozásánál, vagy két jegesmedve találkozásánál is lenne. A terület miatt szerintem lehetnének összetűzések is.
2022. ápr. 8. 15:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegyik szereti egymást, komoly harcok is lehetnek.

A barna medve nem tudna olyan jól lesből vadászni, meg elve nincs is otthon a jégtáblák között, szóval igencsak nehéz élete lenne.

2022. ápr. 8. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!