Melyik tantárgyat hasonlítanád a földrajzhoz?
Igazán egyikhez sem. A földrajz ugyan természettudományhoz van sorolva, de a természetföldrajz mellett sok egyéb területet is felölel, mint pl népesség, etnikumok, gazdaság, politika, stb. A földrajz mindenestöl egy viszonylag kevert téma.
A lustaságodon nem segít, ha hasonló tárgyat keresel. Tény, hogy rengeteg a lexikális tudásanyag manapság, ami sokszor a funkcionális használatának rovására megy, és sokan csak magolnak. Keress valakit, aki átlátja az adott tárgyat, és beszéljétek át a tananyagot, hátha egy jobb oldalról közelíti meg, és egy befogadható rendszert tudsz kialakítani. A fizika pl ilyen, egymással összefüggö folyamatok és hatások, bár néhány dolgot-folyamatot nehéz megérteni, de utána a képletek is egyértelmüvé válnak. A matek ugyanilyen. Magyarból én sem voltam jó, bár én készültem az érettségire :) Az nekem is magolós volt, de ha nem megy ne akarj mindent tudni, jobb ha van egy átfogó képed az egészröl. Történelemböl is jobb, ha elöször a nagy eseményeket átlátod, majd haladsz afelé, hogy melyik milyen okból, mi hatására alakult ki. Próbáld meg strukturálni a tananyagot, adni neki egy keretet, majd abba beilleszteni a részleteket.
Egyetlen tantárggyal nem lehet érvényesülni.
Vegyük a kedvencedet: földrajz...
Geodézia - földméréstan, térképészet. a földrajz a kisebbik tényező a tanulásnál, a matematika sokkal fontosabb, és a szakrajz.
Geológus - földtan. A Föld anyagának szerkezetét kutatják. Fontos földrajz, de legalább annyira fontos a fizika, biológia, történelem
A földrajz lehet egy kiemelt tantárgy a továbbtanuláshoz, de minimum még egy kell:
A földrajz, mint tárgy egy nagyon széles spektrumot ölel fel.
Nagy átfedése van a történelemmel.
Azonban a biológiával is, de van benne fizika és kémia is.
Társadalomismeret is van benne bőven, hiszen a társadalom földrajz az arra alapszik.
Ha, ilyen téren nézzük, akkor a társadalom ismeret, mert az magába foglalja a földrajz egy elég nagy oldalát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!