Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Melyik tantárgyat hasonlítanád...

Melyik tantárgyat hasonlítanád a földrajzhoz?

Figyelt kérdés
Elég gyalázatosan sikerültek az érettségi tárgyaim, kivéve, ami röhej, hogy pont az emelt szintű földrajz érettségim lett a legjobb, 72%-al, a többi tárgy, amiket még középszinten írtam, 35-40% közötti, az összes. Igen, a földrajzot mindig is szerettem, s valami ilyen irányba is mennék, de kellene "plusszozáshoz" még egy jó érettségi. Teljesen megvagyok lőve, mert a történelmet annyira nem látom át, magyart rühellem, matekból is csak a függvénytábla mentett meg, az angol is csak 3-as lett. Az tény, hogy csak a földrajzba tettem energiát, a többit meg valahogy lesz alapon írtam meg, készülés nélkül. Szóval kíváncsi vagyok, melyik tárgy hasonlít a földrajzhoz, ami hasonló tematikájú, struktúrájú? Biosz, esetleg fizika? Bioszból se voltam rossz, bár a tanár se volt szigorú.
2022. márc. 22. 04:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igazán egyikhez sem. A földrajz ugyan természettudományhoz van sorolva, de a természetföldrajz mellett sok egyéb területet is felölel, mint pl népesség, etnikumok, gazdaság, politika, stb. A földrajz mindenestöl egy viszonylag kevert téma.

A lustaságodon nem segít, ha hasonló tárgyat keresel. Tény, hogy rengeteg a lexikális tudásanyag manapság, ami sokszor a funkcionális használatának rovására megy, és sokan csak magolnak. Keress valakit, aki átlátja az adott tárgyat, és beszéljétek át a tananyagot, hátha egy jobb oldalról közelíti meg, és egy befogadható rendszert tudsz kialakítani. A fizika pl ilyen, egymással összefüggö folyamatok és hatások, bár néhány dolgot-folyamatot nehéz megérteni, de utána a képletek is egyértelmüvé válnak. A matek ugyanilyen. Magyarból én sem voltam jó, bár én készültem az érettségire :) Az nekem is magolós volt, de ha nem megy ne akarj mindent tudni, jobb ha van egy átfogó képed az egészröl. Történelemböl is jobb, ha elöször a nagy eseményeket átlátod, majd haladsz afelé, hogy melyik milyen okból, mi hatására alakult ki. Próbáld meg strukturálni a tananyagot, adni neki egy keretet, majd abba beilleszteni a részleteket.

2022. márc. 22. 07:20
 2/5 MDaniel98 ***** válasza:
100%
A földrajzot általában valamilyen más természettudományos tantárggyal szokták párosítani, esetleg a történelemmel.
2022. márc. 22. 08:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyetlen tantárggyal nem lehet érvényesülni.

Vegyük a kedvencedet: földrajz...

Geodézia - földméréstan, térképészet. a földrajz a kisebbik tényező a tanulásnál, a matematika sokkal fontosabb, és a szakrajz.

Geológus - földtan. A Föld anyagának szerkezetét kutatják. Fontos földrajz, de legalább annyira fontos a fizika, biológia, történelem

A földrajz lehet egy kiemelt tantárgy a továbbtanuláshoz, de minimum még egy kell:

[link]

2022. márc. 22. 16:58
 4/5 anonim válasza:

A földrajz, mint tárgy egy nagyon széles spektrumot ölel fel.

Nagy átfedése van a történelemmel.

Azonban a biológiával is, de van benne fizika és kémia is.

Társadalomismeret is van benne bőven, hiszen a társadalom földrajz az arra alapszik.

Ha, ilyen téren nézzük, akkor a társadalom ismeret, mert az magába foglalja a földrajz egy elég nagy oldalát.

2022. márc. 27. 18:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Mondjuk nekem inkább a term.földrajzra áll jobban rá az agyam. Tehát előbb megértem a földtörténeti szakkifejezéseket, nap szerkezetét, minthogy miket termesztenek, s milyen a GDP-je xy országnak. Pedig logikusan az lenne könnyebb, s mégis. Jól megy a topográfia is.
2022. márc. 27. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!