Minden kerámia hőálló?
Leginkább amiatt aggódok, hogy a kerámia csokoládé fondü tálamat huzamosabb ideig ott hagyhatom-e a lángon, mondjuk egy órára? Nem lesz-e baj?
És ha már itt tartunk, az is érdekelne hogy általánosságban minden kerámia hőálló tulajdonságú-e, vagy megtalálható ez is az is mint az üvegnél, ahol van amelyik hőálló, és van amelyik szétpattan a hőre.
A válaszokat előre is köszi!
Ahány kerámia annyiféle, de 900 - 1000 °C-t általában kibírnak. Az esetleg rajta lévő máz valamivel kevesebbet.
A hirtelen, gyors, vagy egyenetlen melegítés az amitől el tud pattanni. A közvetlen lánggal érintkezést nem szereti.
- - - - - - - -
Úgy tudom, a fondü készletek része egy kis égő, vagy mécses ami a fondü ceremónia alatt melegen tartja a sajtot, vagy csokit. Itt csak arra kell vigyázni, hogy a láng, és az edény alja között legalább 1 - 2 cm legyen.
Ha viszont gáztűzhelyen akarod előmelegíteni a csokit, használj öntöttvas, vagy háló (szita) lángelosztót.
Szépen lassan. Nem ám teljes láng - engedd el a hajamat!
Hopp! Most vasárnap délután van. Ha nincs lángelosztód, most nem is tudsz szerezni.
Rögtönzés, önts egy kis vizet egy palacsintasütőbe, és állítsd bele a fondü-edényt úgy gyújts alá! Ha a vizet pótolni kell, addig vedd ki a kerámia edényt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!