Mennyi nikotin van az e-cigaretta folyadékomban?
3 dologból áll a folyadék: nikotin, ízesítés és bázisfolyadék.
30ml bázisfolyadék és ízesítés vegyülete + 30ml nikotinfolyadék.
1ml nikotinfolyadékban van 20mg nikotin.
Akkor 30ml nikkotinfolyadékban van 600mg nikotin.
60ml az egész vegyület, abból 600mg a nikotin.
2ml a cigibe helyezendő tartály űrtartalma.
a 2ml vegyületben akkor van 0,2mg nikotin.
Számítás menete:
60ml = 600mg
2ml = x mg
A 60ml úgy aránylik a 2-höz, mint 600mg az x-hez.
60*2 = 600x
120 = 600x
0,2 = x
Szerintem jól számoltam.
Ami itt igazán érdekel az, hogy:
Régebben alkalmi cigis voltam. Egy szál arany marlboroban van 0,6mg nikotin. Miért van az, hogy ha beleszívok ebbe az e-cigibe, akkor erősebbnek érzem, mint a rendees cigit?
20mg
elírtam
> 60ml = 600mg
> 2ml = x mg
2 ml / 60 ml = x mg / 600 mg
x = 600 * 2 / 60 = 20 mg
Vagy:
60 ml ~ 600 mg
Leosztva 60-nal:
1 ml ~ 10 mg
Beszorozva 2-vel:
2 ml ~ 20 mg
Vagy:
A 2 ml cigibe kerülő folyadék fele (1 ml) a bázisfolyadék, a másik fele (1 ml) a nikotinfolyadék, amiről tudjuk hogy annak 1 ml-jében – történetesen ennyi van a cigidbe töltve – 20 mg nikotin van.
~ ~ ~
> ha beleszívok ebbe az e-cigibe, akkor
Egy szál cigaretta hány slukk? És az e-cigibe töltött folyadék hány slukkra elég? Mert nyilván a 2 ml folyadék nem egy szál cigit vált ki. Tehát eleve nem azt számoltad ki, amit kellene.
> erősebbnek érzem, mint a rendees cigit?
Mit érzel erősebbnek? Jobban kaparja a torkod? Mert azt nem (csak) a nikotin okozza. A nikotinmentes likvidet is valamennyire erősnek fogod érezni. Másrészt a sima ciginek és az e-ciginek teljesen más a hatása. Én elég sok cigit szívok, de az e-cigire sajnos nem bírtam átszokni, mert egyetlen slukktól is egy percig köhögtem. A nikotinmentestől is.
Igazából szédít. Torokkaparás nincs, csak szédülök tőle.
...most nagyon butának érzem magam
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!