Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen szaga van az éternek?...

Milyen szaga van az éternek? Honnan tudható, hogy a szomszédban nem droglabor van-e?

Figyelt kérdés

Minden télen és tavasszal a társasházban heti szinten (néha napi rendszerességgel) érezni egy fura, csípősen édeskés nagyon tömény szagot. Legjobban talán a füstölőre hasonlít, olyasmi, mint egy édes fűszer. A probléma az, hogy annyira erőteljes, hogy még a maszkon keresztül is érezhető, a lakásomba pedig valamennyire beszivárog az ajtótömítések ellenére is.

Körbekérdeztem a szomszédokat, és az egyik szerint fű lehet (szerintem biztosan nem), a másik pedig nem tudja, de ők is szokták érezni. Amit megfigyeltem, hogy vagy későn este (8 után) vagy kora reggel (hajnali 5, 6) körül érezni a legjobban. Lehet, hogy hülyeség, de felmerült bennem az a lehetőség, hogy valaki dizájnerdrogot készít, és ez akár éter is lehet (nem vagyok vegyész, ezért nem tudhatom biztosra). Tényleg nem tudom máshoz hasonlítani a szagot, csak hogy nagyon töményen, émelyítően édes.

Azért írtam a természettudományos kategóriába, mert hátha valamelyik vegyész vagy kémikus jobban tudja, hogy milyen az éternek a pontos szaga. Mivel korán kelek, ezért érezni szoktam, és most úgy is le kellett vinnem a szemetet, úgyhogy kicsit körbeszaglásztam. A társasház felett van egy beépített tetőtéri rész (elég igénytelenül, piszkosan néz ki), ahol elvileg van még 3 lakás, ott volt talán a legintenzívebben érezhető, és hallottam is, hogy valamit nagyon kevergetnek. Nem gondolom, hogy süteményt sütöttek. Füstölőt pedig ki használna ilyen gyakorisággal hajnali 5-6 körül?

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

2022. jan. 11. 07:03
 1/3 A kérdező kommentje:
Azért is merült fel, mert pont 2 napja talált a rendőrség egy Budapesti lakásban droglabort. [link]
2022. jan. 11. 07:08
 2/3 anonim ***** válasza:

"csípősen édeskés nagyon tömény szagot. Legjobban talán a füstölőre hasonlít, olyasmi, mint egy édes fűszer ... nagyon töményen, émelyítően édes"

Nekem is a marihónalja jutott eszembe, én arra tippelek. Valaki reggel azzal nyitja és este azzal zárja a napot.

2022. jan. 11. 14:54
 3/3 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem nézd végig a levélszekrényeket, és ha az egyikre az van kiírva; "DROGLABOR Nem kérünk reklámanyagot" akkor már meg is van, hogy melyik lakásból jön a szag.
2022. jan. 11. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!