Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Igaz, hogy az európai ember a...

Igaz, hogy az európai ember a Homo erectus Európába vándorolt változatából alakult ki?

Figyelt kérdés
2022. jan. 9. 12:28
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Hol hallottad ezt? Az utcán erről beszéltek?:)
2022. jan. 9. 12:30
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

A homo erectus minden ma élő ember közös őse. Azt szokták mondani, hogy a neandervölgyi ember (ő már ősember, nem előember) génkészlete nyomott hagyhatott az akkoriban Európa és Eurázsia területén élő népességben. Nincs kifejezetten neandervölgyi nemzet a mai modern világban, de genetikailag kimutatható a keveredés létezése (nem volt külön faj).

Manapság nagyon népszerű internetes (pszeudo-)tudomány lett a fizikai antropológia keverése a genetikai marker alapú antropológiával (és az Evola-féle fasiszta rassz-fogalommal); az ő körükben nagyon népszerű nézet lett az, hogy a cro magnoid kinézet archetípus ősi, nemes vérvonalat feltételez.

2022. jan. 9. 13:13
 3/31 anonim ***** válasza:

Nem. Az erectus Ázsia felé ment.

Európába a homo heidelbergensis ment és ott alakult ki belőle a neander-völgyi.

Mi pedig Afrikában alakultunk ki a heidelbergensisből.

2022. jan. 9. 15:05
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

Vannak, akik ma is hordoznak neandervölgyi géneket.

Egyébként megjegyzem, a neandervölgyiek keveredtek a Homo Sapiens-el. Pontosabban neandervölgyi férfiak és Homo Sapiens nők kereszteződtek egymással. Az nem világos, és ehhez még egy kis bizarr infó, hogy van olyan hogy vélemény is, ha jól emlékszem, miszerint az őseink vadásztak a neandervölgyiekre.

Adam Rutherford: Minden ember [rövid] története című könyvében olvastam ezeket.

2022. jan. 9. 17:08
 5/31 anonim ***** válasza:
*Az nem világos, hogy miért
2022. jan. 9. 17:08
 6/31 anonim ***** válasza:
57%

2-es vagyok

Úgy tudom, hogy a homo erectus szinte minden megközelíthető területre elvándorolt, nem csak Ázsiába.

A fő különbség a sapiens és a késői erectus között a viszonylagos földrajzi szeparáció volt. Ahogy írtam, lényegében a korai erectus közös őse lehet minden embernek. Számomra nem világos, hogy pl. a neandervölgyi ember az sapiens vagy erectus lehetett. Az minden esetre biztos, hogy találkozott a mai ember őseivel, és szaporodtak.

2022. jan. 9. 17:51
 7/31 A kérdező kommentje:

Csak annyit kommentelnék a hozzászólásaitokhoz, hogy hiteltelenek vagytok mind.

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

Itt egy másik kérdés, ami tulajdonképpen szóról szóra ugyanazt kérdezi, és nulla érdemi válasz született rá, mert el volt várva hiteles tudás. Az általam feltett kérdésnél nem volt ez elvárva, így szokásotokhoz híven osztjátok az észt érdemi háttértudás nélkül.

2022. jan. 9. 21:30
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Végre megint lett egy kérdező, aki mindent tud és a válaszok után lebassza az egész társaságot, hogy képtelen volt neki elfogadható választ adni. Nem értem mire van még ez az oldal, amikor ilyen zsenik járkálnak a világban.
2022. jan. 9. 21:35
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

7 A kérdésedre a válasz nem.

A hiteltelenségre annyit, hogy ezek nyitott kérdések.

Google Scholar, ha nem tetszik az oldal színvonala. Ennyi idő alatt már elolvashattál volna 3 papírt a témáról.

2022. jan. 9. 21:36
 10/31 A kérdező kommentje:

Igen, képtelen vagyok elfogadni, hogy bennetek genetikailag kódolva van az érdemi tudás nélküli okoskodás.

2022. jan. 9. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!