Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van az egyunknak egy rejtett...

Van az egyunknak egy rejtett zuga az álmokkal?

Figyelt kérdés
Tök érdekes dolog történt vele. Régóta álmodtam és ha megkérdezte volna valaki, hogy milyen álmaim voltak régen, nem tudtam volna szinte semmit felsorolni. Ma viszont reggel vissza-vissza aludtam és több álmomra is emlékszem, és ahpgy visszaemlékeztem rájuk, egyre több dolog jutott eszembe, szerintem azok már régi álmok, de már összemosódnak, aztán még egyre több, már biztosan régi álmok, csupán egy-egy kulcsszóról, helyszínről, szituációról hirtelen beugrott egy csomó régi álom.

2022. jan. 9. 08:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Vagy ezt is csak álmodtad.
2022. jan. 9. 12:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, ezt az agy asszociációs működésének hívják, Van jó oldala és van rossz oldala is. Rejtett zúg nincs, pusztán az emlékek előhívása több lépcsős. van ami direktben megy, van amihez erőlködnünk kell, és van ami asszociációra (valós információ által előhívott emlékre) lehetséges.
2022. jan. 9. 18:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Én ezt pontosan tudom, de amit írtam ezt nem magyarázza meg. Ha például azt mondod, hogy repülőút, akkor nem jutott volna soha eszembe több korábbi repülőutas álmom, mert tökre elfelejtettem őket, de most egy olyan állapotba kerültem, hogy egyik a másikat hívta elő, de mindegyiket az álmokon belül. Tehát egy álom részleg aktiválódott az agyamban, ami máskor csupán a megfelelő kulcsszavak hatására nem aktiválódott.
2022. jan. 10. 09:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Pedig ez elég jól egybevág azzal, amit a 2-es válaszoló írt.

Egyébként én is voltam már úgy, hogy több évvel korábbi álom ugrott be valamiről, amit amúgy annak idején pár perc után már nem tudtam volna felidézni. Az álmok általában nagyon gyenge emléket hagynak hátra, mármint nem vésődnek be mélyen, de megfelelő feltételekre maguktól előjöhetnek, akár egymás láncszerű hatására.

2022. jan. 10. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!