Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ezen a télen lesz már hó?...

Ezen a télen lesz már hó? Honnan lehet ezt megtudni?

Figyelt kérdés
mi már 8-10 éve nem láttunk havat itthon, csak a hegyeken és náhány városban. Eddig a rekord nap közben 12 fok volt, most itt 14 fok van. december végén :( tavaly ilyenkor 10 fok volt (füzetben vezetem, 15 éve kezdtem el) nagyszüleimet megkérdeztem ők azt mondták "régen" 40-50 éve olyan volt, hogy tél: hideg van, esik a hó, megmarad a hó, majd tavasszal elolvad. Nem ám így össze vissza, meg tizen sok fokokkal. Valami nagyon nem oké
2021. dec. 25. 14:42
 1/9 A kérdező kommentje:
az itthon alatt azt értem, hogy ahol a házunk van. ház, város, környéke. Hozzátenném, hogy éjjel ezen a télen a legalacsonyabb hőmérséklet 6 fok volt. nagyszerű ez is :(
2021. dec. 25. 14:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Valemelyik nap küszködtek a vonatok Záhony és Nyíregyháza miatt mert az 5 centi hó problémát okozott a mávnak... :D

Hol van a házatok? Melyik településen?

2021. dec. 25. 14:45
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy hol laksz, de nálunk(Győr) már volt egyszer egy "komolyabb" hó idén, és kemény mínuszok is voltak(na jó azért nem -20, de -6, -8 körül biztos volt). Nehezemre esik elhinni, hogy Magyarországon belül van olyan hely, ahol idén télen a legalacsonyabb hőmérséklet eddig 6 °C volt. Szóval erős ferdítés szagot érzek a kérdés mögött.

A téliesebb időjárás pedig Január, Februárra jellemző, szóval az esély megvan rá, hogy még legyen hó.

2021. dec. 25. 14:58
 4/9 anonim ***** válasza:
67%
Veszel egy kristalygömböt, vagy elmesz egy jósnőhöz... 🤣🤣
2021. dec. 25. 15:22
 5/9 A kérdező kommentje:
4-es talán arra kérdeztem rá, hogy az időjárás előrejelzés hogyan működik. Ennyire ne járasd le magad
2021. dec. 25. 16:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Elolvashatod a wikipedian...

Modellprogramokkal dolgoznak...

2021. dec. 25. 16:42
 7/9 anonim ***** válasza:
sehonnan nem lehet tudni. nagyon maximum két hétre előre lehet sejteni valamit. a kiadós havazást okozó időjárási helyzetekkel kapcsolatban pedig elég sok tud lenni a bizonytalanság
2021. dec. 25. 18:48
 8/9 anonim ***** válasza:
2021. dec. 25. 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, valami nem oké. Pontosan lehet tudni, hogy mi. A globális felmelegedés. Ettől annyi minden változik meg, hogy a jövőben a hó errefelé egyre ritkább. Ebből nem következik, hogy egyszer egyszer ne esne nagyon sok, de ez rendkívül ritka. A te életed már csak ilyen lesz.

A második kérdésre (honnan lehet megtudni), csak a #4 (tréfás) válasz a megfelelő. Mert egyébként sehonnan. Az időjárási előrejelzések korábbi megbízható adatokon alapulnak és valószínűségek, nem bizonyosságok. Most az a probléma, hogy a korábbi adatok más szabályokon alapulnak, az új szabályok megismeréséhez előbb pár évtizedig adatot kell gyűjteni. De már most mondom, az se lesz jó, mert ha éppen változik a rendszer, akkor semmi se mondható. Ahhoz előbb ötven hatvan év nyugalom kell.

2021. dec. 26. 14:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!