Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az oltás tulajdonképpen azért...

Az oltás tulajdonképpen azért kell, hogy megvédd magad attól, hogy megfertőzd azokat, akik megkapták az oltást és az oltás nem védett meg a fertőzéstől?

Figyelt kérdés
Vagy összegabalyodtam? Próbálom a legegyszerűbben megértenem miért kell oltatnom.
2021. dec. 2. 14:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
5, azert az ilyen felszereles nem ket forint.
2021. dec. 2. 17:05
 12/23 anonim ***** válasza:
98%
#11 továbbá, az emberek a maszkot sem bírják helyesen viselni, majd pont egy komoly védőöltözetet fognak
2021. dec. 2. 17:08
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Elmesélem, milyen. Búcsúzni voltam kórházban, ott tapasztalhattam meg.

1. „zacskó” a cipőre

2. gumikesztyű, hosszú szárú

3. kezeslábas (eldobható)

4. második gumikesztyű, szára az overall ujja fölé húzva.

5. hajháló

6. maszk

7. plexi álarc

Vetkőzés:

1. lábról zacskó le

2. fertőtlenítő fújása a kesztyűre

3. plexi álarc le

4. hajháló le

5. fertőtlenítő fújása a kesztyűre

6. kesztyű le (finoman megcsippentve a szélénél).

7. letépik rólad az overallt.

8. belső kesztyűre fertőtlenítő fújása

9. kesztyű le

10. kézre fertőtlenítő fújása

11. maszk le

12. kézre fertőtlenítő fújása

…és amikor azt hinnéd, hogy kész, tetőtől talpig körbefújnak valami szerrel.

Az álarcot kivéve minden megy a gyűjtőkonténerbe, mint veszélyes hulladék.

2021. dec. 2. 17:28
 14/23 sadam87 ***** válasza:
89%

"2 éve hogy Covid van. Ennyi idő alatt be lehetett volna szerezni elegendő felszerelést."

Az engem azért nagyon érdekelne, hogy a szakápokat milyen boltból lehet leakasztani? Mert nem (elsősorban) felszerelésből van hiány...

"De miért nem hord szkafandert mindenki 2 hónapig, és le lenne tudva a járvány???"

Te amúgy hordasz maszkot? Vagy csak elméletben vagy ilyen okos?

2021. dec. 2. 20:16
 15/23 A kérdező kommentje:

14

"De miért nem hord szkafandert mindenki 2 hónapig, és le lenne tudva a járvány???"

Te amúgy hordasz maszkot? Vagy csak elméletben vagy ilyen okos?“

Amikor köteleznek rá például üzletbe való belépéskor akkor igen. Nem szeretnék éhen halni tudod.

Viszont az igazságot írtam le nem okoskodtam. Ha negyed erőforrást fordítottak volna szkafandergyártásra és ellátásra már rég a múlté lenne a vírus. De nyilván nem akarjuk mindenáron, hogy vége legyen!

2021. dec. 2. 20:33
 16/23 anonim ***** válasza:
98%
De akarjuk. Csak nem minden aron.
2021. dec. 2. 20:55
 17/23 anonim ***** válasza:
94%

Ellenkezőleg. Éppen hogy nagyobb teret kapna a vírus. És hogyan lehetne benne létezni?

És milyen iszonatos környezetszennyezéssel járna?

2021. dec. 2. 20:57
 18/23 sadam87 ***** válasza:
98%

Nem tudom, feltűnt-e, hogy akkor sem hordták sokan rendesen a maszkot, amikor kötelező volt. Anélkül meg pláne nem.

Te vonakodás nélkül elviselnéd a szkafander viselést 2 hónapra? Úgy, hogy mindenhova kell hordani? Nem csak a boltba, hanem munkahelyre, tömegközlekedésre, bárhova, ahová emberek közé mész. Akár zsúfolt szabadtéri helyeken is. (És értelemszerűen mindent be kell zárni, ami nem létrfontosságú. Például az étteremben enni elég nehéz nromálisan hodott védőruhában...)

Plusz nyilván ez nem sokat ér, ha szkafanderrel beviszed a laksába a vírust, szóval zsilipelni kell, elég alaposan fertőtleníteni. A védőruhát is vagy fertőtleníteni kell, vagy cserélni.

Te komolyan elképzelhetőnek tartod, hogy ezt mindenki csinálja két hónapon keresztül????

(Amúgy nem kéne ennyi, Ausztrália, Új-Zéland vagy éppen pont Kína példája megmutatja, hogy szigorú, és korán meghozott korlátozásokkal azért elég jól kordában lehet tartani. Persze itt Európában csak úgy, ha minden ország csinálja...)

2021. dec. 2. 20:57
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

"Amikor köteleznek rá például üzletbe való belépéskor akkor igen."

Szerinted nem furcsa itt Európa közepén, hogy egy világjárvány esetén csak akkor vagyunk hajlandóak néhány egyéni védőintézkedés megtenni amikor KÖTELEZNEK rá?

Ha esetleg erre előrelátóan önállóan is képesek lennénk ( mint néhány ázsiai országban ) akkor lehet nem kellene két év után a szkafanderen agyalnod, nem igaz? :D

2021. dec. 2. 21:37
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Létezik egy olyan jelenség az oltásnál, hogy hatékonyság.

A Pfizernél az 97% volt az első vírus esetén.

Ez nagy vonalakban azt jelenti, hogy az emberek 3%-át nem tudja megvédeni, nem hat jól náluk.

Az átoltottság azt jelenti, hogy az ilyen emberek - akik megkapták az oltást, csak nem hat rájuk - AZÉRT nem fognak megbetegedni, mert egyszerűen nem jut el hozzájuk a vírus.

Ez minden oltásnál így működik.

2021. dec. 3. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!