Mekkora a Földön mért legnagyobb hőmérséklet?
Ami ki is tartott értelmezhetően hosszú ideig, az 160 millió celsius fok egy kínai Tokamak-rendszerű fúziós reaktorban:
#1, bennem felvet egy csomó kérdést ez a dolog.
Egyrészt ha tényleg volt ekkora hőmérséklet, akkor azt a környezete hogyan tudta elviselni bárminemű károsodás nélkül? Hovatovább, a műszer hogy tudott ekkorát mérni úgy, hogy nem olvadt el?
A másik dolog, hogy ez a hőmérséklet milyen hatással lehet a globális felmelegedésre?
Ahogy én értelmeztem a dolgokat amiket eddig olvastam róla, úgy, hogy a reaktortérben vákuum van, amiben erös mágneses térrel tartják a forró plazmát körpályán, ez viszont közvetlenül nem érintkezik anyaggal, vákuumban pedig közeg hiányában nem terjed a hö, nem olvasztja meg a szerkezetet. A hömérsékletet lehet közvetlenül is mérni, színkép, és a plazma egyéb tulajdonságainak ismeretében.
Javítsatok ki, ha tévedek.
#5 "The highest temperature ever reached under controlled conditions is an astonishing two billion degrees."
Billion = milliárd (trillion = billió)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!