Amely embernek az agya túl sok kortizol termel az kevésbé lesz sikeres?
Figyelt kérdés
Ez alapján akinek az agya keveset termel és több endorfint, dopamint, abból sikeresebb ember válik?2021. nov. 24. 14:03
11/12 anonim válasza:
Én annyit biztosan tudok, hogy ha éhes vagyok akkor "stresszesebb" vagyok, ha eszek megnyugszom.
Nem lényegtelen, hülyeséget írtál, fogadd el és köszönd meg, hogy kijavítottak.
12/12 anonim válasza:
Az agyalapi mirigy ACTHt termel, amitől kortizol lesz. Ebből szorongásban meg egy ördögi kör.
És a kortizol nem akut stresszhormon, az az adrenalin, a kortizol hatása perceken át alakul ki.
De a stresszválasz egy bonyolult kaszkád, az viszont tény, hogy magas kortizol mellett pokoli nehéz mondjuk lefogyni... más meg stressz miatt pont h nem eszik. Nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!