Most akkor tényleg van kilencedik bolygó a Naprendszerben?
Korábban láttam egy dokumentumfilmet, azonban ez a Nap sötét ikertestvéréről szólt, azaz egy feltételezett barna törpéről, amit Nemezisnek neveztek el és néhány kutató szerint ez zavarja össze időnként a Kuiper-öv objektumait.
Én úgy tudom ezt elvetették, azonban most megjelent egy cikk, hogy inkább egy bolygóról lehet szó, ami a Földhöz képest 5-10-szer nagyobb tömeggel rendelkezhet.
Mi a véleményetek erről? Ugyanakkor szerintetek miből lehet és hogyan nézhet ki?
Forrás: [link]
Érdekes a HVG cikk, kb. semmi konkrétumról nem szól.
"...A kutató az Infrared Astronomical Satellite (IRAS) műhold által 1983-ban gyűjtött adatokat elemezte, és az így kapott információk alapján azt a következtetést vonta le, hogy a csillagászoknak érdemes lenne nagyobb hangsúlyt fektetniük a kutatásra. A szakértő nem jelentette ki egyértelműen, hogy a kilencedik bolygó valóban létezhet, de úgy vélte, a mostani eredmény utat nyit egy célzottabb kereséshez..."
Hát a köd ködösítése, valóban. Átment előttem a zebrán egy dinoszaurusz, de lehet, hogy nem az volt.
Ez már szerepel a #2 válaszban is, de kösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!