Mik is azok az eszenciális olajok?
Figyelt kérdés
Tegnap hallottam róluk, de nem igazán találtam olyan oldalt ami ezek előállításával, felhasználásukkal bővebben foglalkozna.annyit tudok hogy lepárlással állítják elő és gyógynövényekből nyerik ki. Többet szeretnék ezekről olvasni, tanulni.2021. nov. 5. 12:48
1/5 hollófernyiges válasza:
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megkérdezhetem, hogy mi a szakmád?
2021. nov. 5. 13:18
3/5 A kérdező kommentje:
Azt olvastam hogy az illoolaj az illatosításra főleg az eszenciális olaj meg a szervezetbe juttatásával fejti ki hatását, tehát kis mennyiségben mondjuk kávéba, teába, limonádéba keverik. Lehet most hülyeséget írtam, de így értelmeztem
2021. nov. 5. 13:22
4/5 anonim válasza:
Ezek lipid típusú vegyületek, vagyis a zsírok és a koleszterinek rokonvagyületei, az eszenciális jelző azt jelenti hogy az emberi szervezet ezeket nem állítja elő.
5/5 hollófernyiges válasza:
Nem igazán, az esszenciális ebben az esetben nem azt jelenti mint az aminosavaknál, hanem azt hogy ez a növény "esszenciája".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!