Mi a magyarázata annak, hogy vízi élőlényekben nem fejlődik ki rák?
Figyelt kérdés
Én azt gondolom, hogy ennek a magyarázata az lehet, hogy eredetileg az élővilág a vízben fejlődött ki, tehát a szervezetek az ottani környezeti hatásokra lettek úgymond "megtervezve" (nem szó szerint). Amikor kijöttünk a vízből (valamelyik nagyon távoli ősünk), akkor a Napsugárzásra és az egyéb vízi világon kívüli élővilághoz nem tudott alkalmazkodni a szervezet, ami a mai napig érezteti hatását és ennek a következménye lehet a rák.2021. nov. 1. 01:50
1/8 A kérdező kommentje:
Folytatva a példát egy analógiával, kb. olyan, mint most, ha még kívülrébb megyünk, az űrbe: Tudunk alkalmazkodni az ottani körülményekhez mesterségesen, de a csillagközi sugárzáshoz képtelenek vagyunk alkalmazkodni.
2021. nov. 1. 01:51
2/8 Mojjo válasza:
Kifejlődik, szóval kár okokat keresni egy nem létező jelenségre.
3/8 anonim válasza:
A vízi állatok is lehetnek rákosok:
pl. cápák:
Van természetesen ellenpélda is, pl. a cetfélék kisebb eséllyel lesznek rákosok mint mi emberek:
de ez nem csak vízi élőlényekre igaz, hanem pl. az elefántokra is, akik a szárazföldön élnek:
Emellett csodásan ellenállóak a rákra pl. a denevérek, akiket nem nagyon zavarják a rákos sejtjeik. Erre utalást nem találtam, de valaki okosabb mint én, hamar találhat.
4/8 anonim válasza:
Sőt, maga a rák is vízben él.
5/8 anonim válasza:
Az a magyarázat, hogy beszoptál egy hoaxot.
A vizi élőlények is lehetnek rákosak.
7/8 Tevenyereggyarto válasza:
Olyanról nem tudok ,hogy ez minden vízi élőlényre igaz lenne. Olyanról viszont hallottam ,hogy a cetek jóval ritkábban lesznek rákosak mint amennyire “kellene”. Ezt úgy értem ,hogy minél nagyobb egy élőlény és ezzel együtt minél tovább él annál nagyobb eséllyel alakul ki valamilyen rák. Mégis a cetek nagy méretük és hosszú élettartamuk ellenére arányaiban ritkábban lesznek rákosak (azt hiszem főleg a kék bálnákat emlegették, de gondolom érvényes a többire is).
8/8 anonim válasza:
Nagy méretű állatoknál kisebb eséllyel alakul ki rák, ceteknél jóformán egyáltalán.
Nem tudjuk még a pontos magyarázatát ennek, de van pár lehetséges:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!