Melyik a kedvenc hegységed Magyarországon?
Győriként gyerekkoromban, meg azóta is a Bakonyt jártuk be keresztül-kasul. Elég jól ismerem, és szeretem. Vannak gyerekeknek való könnyű túraútvonalak, de komolyabb teljesítménytúrákat is lehet csinálni. Azért a legtöbb útvonal inkább dimbes-dombos erdei séta, mintsem komoly kaptatós hegymenet. Vad kilátások vagy mesebeli falvak nincsenek, de jól el lehet túrázgatni.
A Mátrát és egyéb északi hegységeinket kevésbé jártam be, mert nincsenek közel, annyival meg nem adnak többet. Ha azt a távolságot elutazom túrázás céljából, akkor már inkább az osztrák Alpok vagy Felvidék irányába indulok, nekem az sincs messzebb, ellenben teljesen más magas hegyvidéki tájak.
Mecsek.
Ott nőttem fel. Rengeteg túráztunk és gombáztunk papáékkal. Bejártam azóta az ország összes hegységét, de akkor is ez marad a kedvenc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!