Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem őszülnek a fák levelei?

Miért nem őszülnek a fák levelei?

Figyelt kérdés
Október közepe van, és alig van avar a járdán, a zöldövezetes környezetek pedig továbbra is buják, nyári szinűek. Van valami fura ezzel most, vagy csak rosszul figyeltem meg eddig a dolgok menetét?
2021. okt. 17. 21:22
 1/7 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%

Hmm, én még ezt így sosem hallottam, hogy "őszülnek". :)

Ez most az őszre utal, mint évszak, vagy metafora az emberi haj őszülésére?

Egyébként én pont ma reggel nézegettem a járdán a szebbnél szebb piros és sárga leveleket.

Egyébként nem tudom, hogy pontosan mikor van itt az ideje..

2021. okt. 17. 21:45
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

#1 ősz mint évszak vagy ősz haj? Nehéz eldönteni, de éppen ezért szép:

Kedves leányka, én most már öregszem,

A két szemem úgy néz, mint két üvegszem

És ritkán álmodom.

Az álmaim olyanok, mint a tények

És minden tény közömbös. Néha félek

Az álmoktól. Ősz fű leng így a dombokon.

2021. okt. 17. 21:52
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem a kesoi meleg miatt. Valamelyik nap megint majdnem 20 fok lesz, ez meg majdnem tavaszi idojaras kb. Majd novemberben elkezdenek sargulni.
2021. okt. 17. 22:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Igaza van a kérdezőnek, nékem is feltünt
2021. okt. 18. 05:39
 5/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

A hőmérséklet eltolódása biztosan kihatással van a növények "belső naptárára". De nem ez az egyetlen adat, ami alapján egy növény tudja, hogy itt az ideje aludni. Pl. a nappalok hosszának változása is jelez számukra.

Ahogy most már jönnek az első reggeli fagyok, ez biztosan beindítja majd a folyamatot.

2021. okt. 18. 07:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem is feltűnt.

Viszont az az érdekes, hogy összességében nem volt különösebben meleg az ősz első fele (sőt a hajnali hőmérsékletek többnyire átlag alatt alakultak még azokon a napokon is, amikor délután meleg volt).

2021. okt. 18. 12:53
 7/7 anonim ***** válasza:
A tavasz is késett pár hetet, később indult el a vegetációs időszak. Emiatt tolódott el egy picit az őszi lombszíneződés.
2021. okt. 25. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!