Mit tudnátok elképzelni ha már nem lesz emberiség?
A Föld történetében idáig öt tömeges kihalási hullámot fogad el a tudomány, amelyek sokak elképzelésével ellentétben nem gyorsan zajlottak le, volt olyan, ami évmilliókban mérhető, de még a dinoszauruszok kihalása is ezer éves intervallumot feltételeznek.
A hatodik tömeges kihalás most zajlik, és abban már a mamutok, kardfogú tigrisek, barlangi oroszlánok is benne voltak.
A tömeges kihalások után általában más irányba fejlődtek a túlélők, nem a semmiből jöttek az új domináns lények, az győzött, amelyik a változáshoz alkalmazkodni tudott, de százezer, millió évekről beszélünk.
A cikk egész jó, az utolsó bekezdésig nem lehet vitatni, az viszont már nagyon merésznek tűnik, hogy a mesterséges intelligencia, mint életforma önállóan létezzen.
Bár ki tudja...
A fejlődés iránya attól függ, hogy milyen körülmények lesznek.
Lehet egy föld alatt élő lény a győztes, de az sem kizárt hogy ismét az óceánokba szorulnak vissza a lények.
Annak idején kamaszként olvastam ezt a könyvet:
Szerintem korrekt és hihető, alátámasztott elméleteket állított fel, persze nyilván csak olyan mi-lenne-ha szinten.
Bár régi könyv, nyilván azóta sokat változott az emberiség is, de még most is érdekes lehet szerintem.
Amúgy meg: csótányok :D Ők mindent is túlélnek.
Nem tudom, mi lesz vagy ki lesz az uralkodó az emberiség után, de annyi biztos, hogy a Földnek hatalmas felüdülés lesz, ha ez az undorító emberi faj eltűnik innen örökre... Mondom ezt úgy, hogy én is az vagyok. Vannak nyilván normális emberek is, de sajnos ennek a fajnak a nagy része nem méltó az életre.
Van 2 kép is, ami mindig eszembe jut erről, de most nem találom őket.
Az elsőn egy búvár és egy jól megtermett fehér cápa van. Felette a felirat: a képen a világ talán legveszélyesebb állata szerepel, mellette egy békésen úszkáló fehér cápa...
A másik kép pedig ilyen karikatúrás/rajzos jellegű, miszerint a szemmel/szájjal/orral rendelkező Föld megköszöni a szintén arccal rendelkező koronavírusnak, hogy tud pihenni egy kicsit, mert amaz visszafogta az emberiséget.
/Mert ugye valamit tisztult a levegő, mikor sok országban kijárási tilalom volt éjjel- nappal/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!