Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit tudnátok elképzelni ha...

Mit tudnátok elképzelni ha már nem lesz emberiség?

Figyelt kérdés
[link]

2021. okt. 3. 08:53
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

A Föld történetében idáig öt tömeges kihalási hullámot fogad el a tudomány, amelyek sokak elképzelésével ellentétben nem gyorsan zajlottak le, volt olyan, ami évmilliókban mérhető, de még a dinoszauruszok kihalása is ezer éves intervallumot feltételeznek.

A hatodik tömeges kihalás most zajlik, és abban már a mamutok, kardfogú tigrisek, barlangi oroszlánok is benne voltak.

A tömeges kihalások után általában más irányba fejlődtek a túlélők, nem a semmiből jöttek az új domináns lények, az győzött, amelyik a változáshoz alkalmazkodni tudott, de százezer, millió évekről beszélünk.

A cikk egész jó, az utolsó bekezdésig nem lehet vitatni, az viszont már nagyon merésznek tűnik, hogy a mesterséges intelligencia, mint életforma önállóan létezzen.

Bár ki tudja...

A fejlődés iránya attól függ, hogy milyen körülmények lesznek.

Lehet egy föld alatt élő lény a győztes, de az sem kizárt hogy ismét az óceánokba szorulnak vissza a lények.

2021. okt. 3. 09:33
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Annak idején kamaszként olvastam ezt a könyvet:

[link]

Szerintem korrekt és hihető, alátámasztott elméleteket állított fel, persze nyilván csak olyan mi-lenne-ha szinten.

Bár régi könyv, nyilván azóta sokat változott az emberiség is, de még most is érdekes lehet szerintem.

Amúgy meg: csótányok :D Ők mindent is túlélnek.

2021. okt. 3. 10:26
 3/4 anonim válasza:

Nem tudom, mi lesz vagy ki lesz az uralkodó az emberiség után, de annyi biztos, hogy a Földnek hatalmas felüdülés lesz, ha ez az undorító emberi faj eltűnik innen örökre... Mondom ezt úgy, hogy én is az vagyok. Vannak nyilván normális emberek is, de sajnos ennek a fajnak a nagy része nem méltó az életre.

Van 2 kép is, ami mindig eszembe jut erről, de most nem találom őket.

Az elsőn egy búvár és egy jól megtermett fehér cápa van. Felette a felirat: a képen a világ talán legveszélyesebb állata szerepel, mellette egy békésen úszkáló fehér cápa...

A másik kép pedig ilyen karikatúrás/rajzos jellegű, miszerint a szemmel/szájjal/orral rendelkező Föld megköszöni a szintén arccal rendelkező koronavírusnak, hogy tud pihenni egy kicsit, mert amaz visszafogta az emberiséget.

/Mert ugye valamit tisztult a levegő, mikor sok országban kijárási tilalom volt éjjel- nappal/

2021. okt. 4. 05:25
 4/4 Senior Séf ***** válasza:
Az ember megjelenése az evolúció nagy tévedése. (Persze nem megszemélyesíteni akarom Evolúció bácsit, csak így könnyebb fogalmazni.) Nem lehetett célja egy olyan faj létrehozása, ami elpusztítja saját életterét.
2021. okt. 4. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!