Igaza van a matematika tanáromnak?
Nagyon durva egyszerűsítéssel, ha megtanulod, megérted, rutinná teszed, hogy kell egy csavart kitekerni, akkor nem csak egy dolgot tudsz majd szétszedni, hanem mindent, amihez csavarkiszedés kell.
A mateknak is vannak ilyen alapműveletei, amik sok helyen alkalmazódnak. Ezért bonyolultabb későbbi feladatoknál is általában elég csak felismerni, hogy milyen, már rutinból ismert műveletekből áll össze és meg tudod oldani.
A dolog szépsége ott jön ki, mikor elsőre nem látszik, mik lesznek ezek az alkalmazható ismert alapok, magadnak kell rájönni.
Ott jogos a fejvakargatás, de még nagyobb a sikerélmény, amikor rájössz.
Én sose tanultam meg vagy értettem meg ezeket a bizonyításos dolgokat, de ment a matek.
Csak annyi kellett, hogy rutinból felismerjem, hogy melyik megoldási típus lesz az ami felhasználható.
Én anno azon kaptam mindig hülyét, mikor egy másodfokú tagos összegben kellett felismerni, milyen összegszorzatokból jött létre.
Onnantól kézimunka volt a megoldás, de erre rájönni művészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!