Az Aceton mennyire oldja a műanyagot?
Figyelt kérdés
Műanyag flakonba lehet kapni, akkor milyen műanyagot old?2021. szept. 20. 10:45
1/6 anonim válasza:
Van amit igen van amit nem. Az ABS-t oldja, amit például autók esetén gyakran alkalmaznak a műszerfalnál.
2/6 A kérdező kommentje:
Értem,
az autó lökhárítóját szetinted oldja?
2021. szept. 20. 11:23
3/6 anonim válasza:
Nem tudom, hogy milyen anyagból szokták őket készíteni. Linkeltem egy táblázatot amiben megtalálható, hogy egyes műanyagok hogyan reagálnak vegyszerekre. Ha kiderül miből van a lökhárító akkor itt megnézheted, hogy oldja-e.
Mondjuk mivel
festékréteg is van rajat, így ha azt nem oldja akkor a műanyagot se fogja.
4/6 anonim válasza:
Még némi infó. Fentről lefelé egyre jobban megtámadja az adott műanyagokat.
5/6 Silber válasza:
Ilyen kérdések során érdemes keresni "compatibility chart"-okat. Acetonra egész jó gyűjtemény a következő:
6/6 anonim válasza:
Annak idején fa makettek ragasztásához használtak acetonban feloldott celluloidot, tehát azt a fajta műanyagot biztosan oldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!