Melyik távolkeleti város van Budapestről 90° keleti irányba?
Ezt a becsapód kérdést tette fel egy szakértő tesztelve a tudásomat. Nekem van róla egy elképzelésem, majd le is írom mi. De szerintem ti itt a tudományokba ezt jobban tudjátok. Melyik városról van szó?
Köszi👌
Még egy-két sort érdemes lehet hozzátenni. A mérési mód láthatóan csak annyiból áll, hogy kell Budapest közepének magasság koordinátája és azt kell végigvinni a Távol-Kelet határáig. Van egy elméleti vízszintes vonalunk a térképen egy Távol-Kelet határvonallal ami metszi. Ennyi a dolog. És mivel nincsenek ott versengő városok, amik neccesen azonos távokra lennének, a város meg is van. Semmi más.
A koordináta értelmezése meg ha segít:
47°29'05.5"N 19°06'36.0"E
Ebből az N (North) első rész jelenti azt, hogy az Egyenlítőtől ilyen magasságra van, ezt kell ott Kína határán belőni, miközben a keleti E (East) nyilván az ottani adat lesz.
N = North = Észak
(Egyenlítőtől Északra - Equator-tól Északra)
E = East = Kelet
(Greenwich meridiántól Keletre)(=Prime Meridian-tól Keletre)
(Mellékesen a legutóbbi három koordinátából a 3. azonos lett az elsővel - elnéztem.)
Volt már ennek a Székelynek hasonló kérdése korábban. A kommentekben a megfejtés (spolier: nem az előttem írt város), és a trükk is (számára mást jelent a kelet).
Oooo. Megnéztem a linket... hát huh
Inkább no komment :)
Nem tudom van-e egyáltalán olyan központi oldaluk a lapos Földeseknek, ahol a tételeik fent vannak sorban, levezetve, ábrákkal, stb. De biztos vagyon benne hogy nem vették a fáradtságot, hogy utánanézzenek annak ahogy Eratosthenes is kiszámolta és megcsinálják. Tényleg nem bonyolult dolog. Ha kell keresnek egy matektanárt aki szívesen elmagyarázza nekik, konkrétan megtanítja nekik, ahogy számolni kell és megértve a számítást.
Nem tűnik fel nekik, hogy az ilyen alábbi képeken ábrázolt Nap és Hold sosem nyugszik le? Mindig nagyon magasan látszana mindenhonnan.
Meg az égen a szögeik sem stimmelnek össze azzal amit látunk.
sun moon link :) elnéztem
Az is látszik, hogy már korábban sem tudott értelmesen kérdést kiírni. :D (Bár el kell ismerni, hogy tudta fokozni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!