Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy van ez a vadgesztenyefákkal?

A nagy Levin kérdése:

Hogy van ez a vadgesztenyefákkal?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem, hogy a vadgesztenyefák levelei a többi fához képest viszonylag korán, július végén, augusztus elején elkezdenek barnulni, száradni. A feleségem szerint ez valami betegség miatt van, szerintem pedig ez a természetes ciklusuk. Melyiküknek van igaza?
2021. szept. 11. 06:04
 1/4 anonim ***** válasza:
68%
Neked.
2021. szept. 11. 06:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen,viszonylag hamarabb dobják le a lombozatot mint a többi fafaj.
2021. szept. 11. 07:06
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2021. szept. 11. 07:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez a "betegség" nem olyan, mint az aknázómoly és társai, vagy mint egy baktériumfertőzés. Ez olyan, hogy a fa a nagyvárosokban koszos levegőben van és nem képes alkalmazkodni. A növény maga tényleg viszonylag rövid ideig tartja a lombját, de közel sem ennyire. Sok nagyon forgalmas utcán fasorok vannak, amelyek május lején virágoznak, július közepére elvesztik lombjukat, augusztus végére ismét szépen kihajtanak, és szeptember elején ismét virágoznak. Szinte minden évben látom. Ez a jelenség abnormális, és arra utal, hogy e fák érzékenyek, és városi (sőt gyakran erdei) létük korántem normális, hanem szennyezett környezetben zajlik.
2021. szept. 11. 12:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!