Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A SpaceX's rakétának miért...

A SpaceX's rakétának miért vetett árnyékot a lángja, hiszen annak nincsen árnyéka?

Figyelt kérdés

Egy lángnak nincs árnyéka. Ez megvan? [link]

A spaceX rakétának meg volt. Vajon azért mert a technikus aki montírozta a filmet, ezt nem tudta? Van tudományos magyarázata neki? [link]

2021. aug. 23. 12:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%
Wadmalac, most mért hoztad be a Holdat?:)
2021. aug. 23. 13:35
 12/15 A kérdező kommentje:

"

Most komolyan erre megy ki a kérdés, hogy az űrkutatás kamu?"

Nem én mondtam!

2021. aug. 23. 13:36
 13/15 Wadmalac ***** válasza:
85%

"Nem én mondtam!"

Nem, te csak rácsaptál, mint tyúk a takonyra. :D

Egyetlen rakétatípusnak van gyakorlatilag nulla korom a lángjában, annak, ami hidrogén-oxigén hajtással működik.

Richard Bransor SpacshipTwo hajóka úgy kormol, hogy rossz nézni, az valami gumitartalmű, napalmszerű hajtóanyaggal megy.

A kerozinos Falcon9-ek, a szilárd hajtóanyagúak és a SpaceX Spaceshipje a metánnal is széntartalmú hajtóanyagot használ, óhatatlanul van korom égéstermék is.

2021. aug. 23. 13:43
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha az árnyék a megvilágítás hiánya, akkor mondhatjuik, hogy árnyékot vet a hajtómű lángja. De nem azért mert átlátszatlan, hanem a forró gázok az eltérő sűrűségük miatt pillanatról pillanatra különféle lencsehatásokat hoznak létre (ez a jelenség felelős a csillagok fényének reszketéséért is). És ezek a lencsék a Nap fényét elterelik, tehát már nem tudnak egyenesen továbmenni. Nagyobb dioptriás szemüveget is lehet úgy forgatni, hogy masszív árnyékot hagy, hiába üveg és átlátszó.
2021. aug. 23. 17:21
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
A láng egy része plazma, ami ionizált gáz, tehát szabad töltések vannak benne. A szabad töltések halmaza pedig fényvisszaverő, ezért tükröznek a fémek is, mert tele vannak szabad elektronokkal.
2021. aug. 24. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!