Miért villámlik több irányból?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Keresgéltem neten, biztos le van írva, elolvastam pár cikket a témában, de nem tudtam értelmezni / nem találtam annak az okát, hogy esetleges viharban hogyhogy 3-4 különböző irányból villámlik? A kisülés, ami okozza a villámot nem csak 1 irányból jöhet, hanem bármely felhő környékén megtörténhet? Előre is köszönöm a válaszokat!2021. aug. 16. 00:42
1/5 anonim válasza:
Mert a felhő nem egy pontban tömörül össze.
2/5 anonim válasza:
Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy miért nem csak az egyik irányból esik az eső. Az eső "bármely felhő környékén megtörténhet"? Persze, hogy igen, hiszen benne vagy a viharban. Nem kívülről nézed, hanem benne vagy a közepében és mivel minden oldalról körül vesz, így minden oldalról esni fog az eső és minden oldalról láthatsz villámokat.
3/5 anonim válasza:
A villámlás ellentétes töltésű felhők közötti kisülés (néha a föld a másik pólus). Egy hatalmas kiterjedésű front szerkezete rendkívül bonyolult, ezért az egy természetes állapot, hogy sok részén alakul ki pozitív és negatív töltésű felhőcsoport. És ezek, ha megfelelő légcsatorna alakul ki (ez pedig a különböző légáramlások miatt lehetséges), akkor a legváltozatosabb helyeken lévő felhők potenciálkülönbsége egyenlítődik ki (majd keletkezi újra a különbség). És valóban, ha egy ilyen front távolabb van, egy irányból (bár ott össze vissza) látod a villámokat, ám ha föléd ér, számodra bárhonnan bárhová lehetséges a kisülés.
4/5 anonim válasza:
Gondolj bele, micsoda villámlások és dörgések lesznek Armageddonkor?
5/5 anonim válasza:
"Miért villámlik több irányból?"
Nem több irányból villámlik. Csak egy irányból. De mivel a föld gömbölyű (vagyis többé kevésbé gömb formájú) ugyanazt a villámok látod több irányból is. Még egy bizonyíték hogy a föld gömbölyű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!