Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit láttunk volna a Teia...

Mit láttunk volna a Teia Földnek ütközésekor?

Figyelt kérdés
És mi ölt volna meg bennünket? Elméleti kérdés, mivel még élet sem volt a Földön. Vagy ha ez megismétlődne, akkor mit látnánk, éreznénk? Tehát jön egy Mars méretű bolygó, telibe fog trafálni minket. Mennyi ideig tudnánk gyönyörködni a látványban? És konkrétan mitől halnánk meg? Én arra tippelek, hogy még a becsapódás előtt elfújná a légkört, vagy durva földrengések lennének. De laikus vagyok.

#látvány #bolygó becsapódás
2021. aug. 12. 21:52
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

"vagy durva földrengések lennének"

ööö... ha egy Mars méretű bolygó telibe trafálná a földet akkor darabokra szakadna a bolygó.

Egyébként erre semmi esély, mivel egy ekkora égitestről már rég tudnánk a naprendszeren kívülről meg nem jön ilyesmi.

2021. aug. 12. 22:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Oké, persze, hogy darabokra szakadna a bolygó, de ELŐTTE mi történne? Vagy annyira gyorsan érkezne, hogy nem is éreznénk semmit?
2021. aug. 13. 09:08
 3/5 anonim ***** válasza:
87%

Először is: nem TELJESEN telibe találta, hanem gyakorlatilag meghámozta.

Az érkezés környékén deformálódnak a bolygók (mint két vízcsepp), még előtte a légkörök is.

Utána a Föld ott maradt meghámozva, a másik bolygó teljesen szétfoszlott, lett belőle egy nagyon látványos gyűrű.

Ennek egy része visszaesett a Földre, a többiből lett a Hold, pár 100000 év alatt.

2021. aug. 13. 09:38
 4/5 A kérdező kommentje:
#3 neked is köszönöm, ment a zöld, de te sem a kérdésre válaszoltál. De elnézést, én kérdeztem félreérthetően. Szóval, ha bekövetkezne egy ilyen ütközés, akkor mit tapasztalnánk? Érzékelnénk e belőle bármit is halálunk előtt? Lennének e cunamik, földrengések, vulkánkitörések, szélviharok? Vagy csak: Jé, mi az a fényes pont?...és PAFF a következő pillanatban szétszakad a Föld+ minden élet megsemmisül? Magyarul volna e időnk megfigyelni a közelítő bolygót, nézni ahogy növekszik, vagy annyira gyorsan történne minden, hogy fel sem fognánk a katasztrófát?
2021. aug. 13. 10:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze, látszana a bolygó, utána pár perced lenne, míg szétszakad alattad a Föld, illetve előtte elmegy a levegő is egy hatalmas vihar során, amiben repülsz te is.
2021. aug. 13. 11:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!