Jogosan félek az ananásztól, ha egyszer azt olvastam, hogy, ha a szádba veszel egy ananászt és nem nyeled le, sebeket okoz a szádban? Akkor a nyelőcsőben is sebeket okoz?
Múltkor ananász volt a spagettimen és rettegve ettem, mert féltem, hogy sebeket okoz.
Valahol azt olvastam, hogy elkezdi ilyenkor "megenni" a száját az ebernek, ha sokáig nem nyeljük le.
Ez tényleg igaz?
Tényleg veszélyes ananászt enni?
Sajnos nagyon félek. :(
Előre is köszönöm a választ!
Nem tudom hogy ez egy komoly kérdés vagy sem. De az ananász tényleg tartalmaz olyan enzimeket amik elkezdik lebontani a nyálkahártyát. Úgyhogy ha egy ananászt tartasz a szádban nagyjából 3 napig akkor okozhat sebeket.
Persze a savasság (ha nyersen esszük) ingerelni fogja a nyálkahártyát ami okozhat maró érzést, de ez minden savas ételnél felléphet. Illetve akik szalicilra érzékenyek marhatja a szájukat.
De ezeken kívül teljesen biztonságos.
Na, ujabb futobolond...
Kerdezo, abba probalj mar belegondolni, hogy emberek millioi esznek retteges nelkul ananaszt. Szerinted tenyleg veszelyes lehet? Komolyan az a rogeszmed, hogy az alatt a par perc alatt amig ragod, bajod lesz tole?
Javaslatom: ne ananaszt egyel, hanem menj pszichiaterhez aki ad gyogyszert a manias kenyszerbetegsegedre.
5-10 mp múlva már sérülést okoz!?!?
Biztos azért lehet kapni minden boltban, mert ilyen rohadt veszélyes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!