Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan fogadja a modern...

Hogyan fogadja a modern fizika ezt a meglepő kijelentést?

Figyelt kérdés

Carlo Rovelli (olasz elméleti fizikus) azt állítja, hogy az idő nem létezik:

[link]

2021. aug. 9. 14:02
1 2
 11/15 Wadmalac ***** válasza:
100%

Az einsteini és a kvantumfizika sem szüntette meg a maga területén a newtoni fizika használhatóságát.

Így bármi is derüljön ki az időről, ahol ma számolunk vele, ott holnap is számolni kell vele.

2021. aug. 9. 14:48
 12/15 anonim ***** válasza:
Azt el tudom képzelni, hogy valamikor majd kvantumszinten leírható lesz a világ az idő, mint fizikai fogalom nélkül, de még nem létezik az ehhez szükséges matematika. Az olasz titán is csak érzésre mondja, amit mond, de ebből most elméletet nem lehetne felépíteni.
2021. aug. 9. 14:56
 13/15 anonim ***** válasza:
Az olasz és a brit tudósok párharca:)
2021. aug. 9. 15:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a könyvet, de a cikk alapján nekem úgy tűnik, hogy pusztán az einstein-i relativitást próbálja meg nyakatekert módon elmagyarázni.

Az meg olyannyira nem újdonság, hogy több, mint 100 éves.

2021. aug. 9. 17:05
 15/15 Gofrisütő ***** válasza:
31%
Imádom, hogy az ostobák anélkül magyarázgatnak, hogy el se olvasták a könyvet (ezt nem minden elöttem levőre értem, hanem kb a felükre). A könyv tartalma szerint nem létezik idő, hanem csak események vannak. Időnek azt nevezzük, ahogy sorba rendezzük az eseményeket. Ha azt mondjuk, hogy ez 10 másodperc, akkor azt mondjuk, hogy ez az esemény ugyanannyi ideig tart, mint hogy egy órán egy mutató 10szer mozgott. Rovelli azt állitja, hogy nem létezik egy abszolút idő, csak eseményel vannak, amik egymáshoz képest korábban, és később vannak. Ha az idő lelassul, akkor az történik, hogy az események lassabban telnek. Az egyeletekben lévő idő pedig megmarad, hiszen annyit szeretne, hogy az időt máshogyan értelmezzék.
2021. aug. 9. 18:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!