Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan kell gyököt vonni?

Hogyan kell gyököt vonni?

Figyelt kérdés
Oké, hogy a telefonom tud gyököt vonni, de én nem. Matematika órákon nem figyeltem, de így is 3-as lettem. Valaki elmagyarázná érthetően?
2021. aug. 9. 13:14
 1/9 anonim ***** válasza:
2021. aug. 9. 13:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Létezik írásbeli gyökvonás, ahogy azt az első is linkelte, de ez egy kb soha senki által nem használt lehetőség. Kötve hiszem, hogy bárhol bárkitől kérik, még ha egyes tanárok meg is mutatják a mikéntjét.

A gyökvonás tipikusan az a művelet, amit számológéppel végeznek az emberek, illetve a zsebszámológépek előtti hőskorban logarléccel vagy táblázatból kikeresve. Esetleg a jobb fejszámoló gyorsan kiszámol egy közelítőértéket relatív kis számok esetén.

2021. aug. 9. 13:33
 3/9 Wadmalac ***** válasza:

Anyámék a hatvanas években még tanulták papíron, nem egyszerű.

Szerintem ma már sehol nem várják el.

Már szinte minden elektronikai kütyüben van számológép, ott is, ahol nem is kéne.

Egy papíron szorzás, osztás még azért nem árt, ha megy, de kb. ennyi.

2021. aug. 9. 13:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Romániában kötelező. A hármas az bukó jegy, mert 10-ig osztályoznak. Órán nem szabad sem telefon, sem számológép, semmi elektronikai cucc.
2021. aug. 9. 13:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Kötelező? Hát ez sz@r ügy. Akkor két lehetőséged marad: megtanulod, vagy Magyarországra költözöl. :D
2021. aug. 9. 14:32
 6/9 Wadmalac ***** válasza:

Én spec értékelem, hogy még ilyen valahol oktatásban van.

Még az az életben nem is használod majd.

2021. aug. 9. 14:35
 7/9 anonim ***** válasza:
47%
Hát, ha máshol mindenhol kötelező, akkor előbb-utóbb nálunk is az lesz, pláne, ha emiatt tovább nő a migrációs nyomás.
2021. aug. 9. 14:51
 8/9 A kérdező kommentje:

1.) Nem vagyok migrács, van magyar állampolgarságom, orbánra szavaznék, de még csak 16 vagyok.

2.) A gyökvonasért nem fogok Magyarországra költözni.

3.) Fontolgatom, hogy egyetemre Magyarországra megyek.

2021. aug. 9. 15:58
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Az 1)-es pont miatt triplán megérdemled, hogy szopatnak a gyökvonással. De azért meghallgatnám, hogy mire alapozod, hogy Orbán akkora faszagyerek.

Egyébként érdekes módon Romániában több minden is az alapkövetelmény része, ami nálunk nem, például mátrixokkal is kell tudniuk számolni, valamint alapvető deriválási-integrálási feladatokat is meg kell tudni csinálni (már amennyit hallottam a rendszerről), és az érettségi is keményebb matekból.

2021. aug. 9. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!