Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől villámlik ennyire?

Mitől villámlik ennyire?

Figyelt kérdés

Sziasztok én nyúlról vagyok győr melletti kis faluról és már vagy fél órája egyfolytában villámlik ugyanazon a helyen hang nélkül, szinte félelmetes.

Egész messze Écs felé villámlik de egyre nagyobb aki innen van vagy lássa a villámot irjon mert ez nem normális ahogy villámlik természeti rendellenesség.

Biztos hogy aki a közelben van az lássa a villámot kérem írjon.

Akár aki Győrújbaráton lakik írjon.

Mi lehet ez?

Miért villámlik?

Talán tornádó?

2021. aug. 8. 22:33
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
100%

A villámlás természeti rendellenesség...

Ok :)

2021. aug. 9. 00:12
 12/26 anonim ***** válasza:
#9 valaki nyugtassa meg
2021. aug. 9. 00:47
 13/26 anonim ***** válasza:
Ravazdon semmi se volt
2021. aug. 9. 06:02
 14/26 Wadmalac ***** válasza:
100%

Én úgy láttam, két felhőréteg vonult el különböző irányban, jelentős magasságkülönbséggel, a kettő közt állt a bál nagyja és annak eredménye jutott le az alsóból a talajra is.

A felső adta a folyamatos villámlást, az alsóból meg ritkábban, de jókora villámok csaptak le talajra itt-ott.

2021. aug. 9. 07:29
 15/26 A kérdező kommentje:

7es az nem az én kérdésem.

És úgylátom sokan nem értettek meg nem a villámmal van a baj hanem hogy egyfolytában minden másodpercben hang nélkül villámlik megállás nélkül egyfolytában.

2021. aug. 9. 09:48
 16/26 Wadmalac ***** válasza:
100%

"egyfolytában minden másodpercben hang nélkül villámlik megállás nélkül egyfolytában."

Mert MESSZE villámlik.

Nem ér el hozzád a hangja, annyira halkul, annyira elnyelődik, szóródik, hogy hozzád már csak az infrahang jut el, azt meg a füled nem tudja érzékelni.

A kutyáé tudja. Azért próbál már vihar, villámlás előtt akár a küszöb alatt is bejutni a lakásba és elbújni, mert az infrahangját ő már régen hallja, amikor te még semmit.

Egyébként a tegnap esti viharban a nagyobb, közelebbi villámoknak nagyon is volt hangja.

A 20-30 km-re csapkodóknak már alig.

2021. aug. 9. 11:33
 17/26 anonim ***** válasza:
75%

"És úgylátom sokan nem értettek meg nem a villámmal van a baj hanem hogy egyfolytában minden másodpercben hang nélkül villámlik megállás nélkül egyfolytában."

Éjszakai sötétben a nagyon távoli, illetve a gyengébb villámlások is nagyon feltűnőek. A zivatarfelhők pedig gyakran 10-15 km magasak (nyugati panorámájú pesti lakásomban egyszer kíváncsiságból leellenőriztem, hogy a távolban látható zivatarfelhő milyen messze van - Győr környékét jelezte a radar). Tegnap éjszaka pedig a front érkeztével zivatarlánc söpört végig az országon, szóval akár jó néhány zivatar villámainak fényét láthattad egyidejűleg.

2021. aug. 9. 11:47
 18/26 A kérdező kommentje:
Ezek nem gyenge villamlasok hanem minden maspdpercben folyamatos villamlasok voltak.
2021. aug. 9. 13:12
 19/26 Wadmalac ***** válasza:

Igen. Olyan 3-5 km magasan.

És?

Annak 9-15 másodperc, hogy leérjen hozzád, ha leér egyáltalán.

2021. aug. 9. 13:17
 20/26 Wadmalac ***** válasza:
100%

Écs-Győr táv légvonalban kb. 10 km, nem?

Plusz felfelé 3-5 km.

Derékszögű háromszög két befogója. Átfogó 20-25 km.

A villámlás hangja 20-25 km-ről a villám után 60-75 másodperccel ér hozzád, ha még marad hallható része.

2021. aug. 9. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!