Mitől villámlik ennyire?
Sziasztok én nyúlról vagyok győr melletti kis faluról és már vagy fél órája egyfolytában villámlik ugyanazon a helyen hang nélkül, szinte félelmetes.
Egész messze Écs felé villámlik de egyre nagyobb aki innen van vagy lássa a villámot irjon mert ez nem normális ahogy villámlik természeti rendellenesség.
Biztos hogy aki a közelben van az lássa a villámot kérem írjon.
Akár aki Győrújbaráton lakik írjon.
Mi lehet ez?
Miért villámlik?
Talán tornádó?
A villámlás természeti rendellenesség...
Ok :)
Én úgy láttam, két felhőréteg vonult el különböző irányban, jelentős magasságkülönbséggel, a kettő közt állt a bál nagyja és annak eredménye jutott le az alsóból a talajra is.
A felső adta a folyamatos villámlást, az alsóból meg ritkábban, de jókora villámok csaptak le talajra itt-ott.
7es az nem az én kérdésem.
És úgylátom sokan nem értettek meg nem a villámmal van a baj hanem hogy egyfolytában minden másodpercben hang nélkül villámlik megállás nélkül egyfolytában.
"egyfolytában minden másodpercben hang nélkül villámlik megállás nélkül egyfolytában."
Mert MESSZE villámlik.
Nem ér el hozzád a hangja, annyira halkul, annyira elnyelődik, szóródik, hogy hozzád már csak az infrahang jut el, azt meg a füled nem tudja érzékelni.
A kutyáé tudja. Azért próbál már vihar, villámlás előtt akár a küszöb alatt is bejutni a lakásba és elbújni, mert az infrahangját ő már régen hallja, amikor te még semmit.
Egyébként a tegnap esti viharban a nagyobb, közelebbi villámoknak nagyon is volt hangja.
A 20-30 km-re csapkodóknak már alig.
"És úgylátom sokan nem értettek meg nem a villámmal van a baj hanem hogy egyfolytában minden másodpercben hang nélkül villámlik megállás nélkül egyfolytában."
Éjszakai sötétben a nagyon távoli, illetve a gyengébb villámlások is nagyon feltűnőek. A zivatarfelhők pedig gyakran 10-15 km magasak (nyugati panorámájú pesti lakásomban egyszer kíváncsiságból leellenőriztem, hogy a távolban látható zivatarfelhő milyen messze van - Győr környékét jelezte a radar). Tegnap éjszaka pedig a front érkeztével zivatarlánc söpört végig az országon, szóval akár jó néhány zivatar villámainak fényét láthattad egyidejűleg.
Igen. Olyan 3-5 km magasan.
És?
Annak 9-15 másodperc, hogy leérjen hozzád, ha leér egyáltalán.
Écs-Győr táv légvonalban kb. 10 km, nem?
Plusz felfelé 3-5 km.
Derékszögű háromszög két befogója. Átfogó 20-25 km.
A villámlás hangja 20-25 km-ről a villám után 60-75 másodperccel ér hozzád, ha még marad hallható része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!