Szoktad nézni augusztusban a csillaghullást?
Figyelt kérdés
Én pont ma láttam egy hullócsillagot :)2021. aug. 5. 21:52
1/8 anonim válasza:
Elvileg szeretném, de még soha nem sikerült látni egyet sem.
2/8 anonim válasza:
Igen, érdekes dolog kifeküdni a gátoldalba és hullócsillagra vadászni. Olyankor mindig kívánok is valamit, de még sose nőtt meg.
3/8 anonim válasza:
Imádom nézni. Nem csak augusztusban, hanem egész évben kémlelem az eget ha szép tiszta az idő. Augusztusban rengeteget szoktam látni, az év többi részében csak néha.
4/8 anonim válasza:
Bocs, de hol, merrefelé lehet látni - mármint az égen merrefelé? Minden évben akarnék látni legalább egyet, de hiába vagyok kinn órákig, soha sincs egy sem.
6/8 anonim válasza:
Augusztus 12-én-13-án van a legtöbb perseida. Olyan helyre feküdj ki ahol kevés vagy egyáltalán nincs fény és az épületek nem takarnak ki sokat. Bármerre nézel, láthatsz.
7/8 anonim válasza:
"hiába vagyok kinn órákig, soha sincs egy sem"
Általában csak a másodperc töredékére villan fel egy-egy fehér csík az égen, szóval figyelni kell és türelmesnek lenni.
8/8 anonim válasza:
Én mindig nézem, ha van rá lehetőségem és nem felhős az ég. Tavaly a Pilisbe mentem ki három ismerőssel, egy vaksötét rétről néztük, az nagyon jó volt, rengeteget láttunk, és közben a nagy csillagászati távcsövemmel is néztünk mindenféle égi objektumokat. Valamikor Hármashatárhegyről szoktam nézni, csak onnan botrányos a fényszennyezés. Idén a Normafáról néztem, annyira nem volt nagy élmény, mert felhős is volt az ég kicsit, meg onnan aztán pláne hatalmas a fényszennyezés. Tervezem, hogy majd következőre lemegyek a Zselici csillagparkba, onnan a legsötétebb az ég Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!