Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha forog a Föld, akkor miért...

Ha forog a Föld, akkor miért nem keletkezik hatalmas mágneses tér a K-Ny irányban megépített távvezetékek körül?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy figyeltetek-e a korábbi kérdéseknél, amikben számtalanszor le lett írva a jó válasz.
2021. aug. 2. 21:47
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Ha a Földön lévő szabad elektronok mágneses terére kérdeztem volna rá, akkor kéne ott keresni a választ, hogy "mihez képest mozognak az elektronok. De most egy vezetékben lévő elektronokról van szó, amire sokkal egyszerűbb a válasz.
2021. aug. 3. 12:55
 22/39 anonim ***** válasza:
87%

Ez trollkérdés, felesleges akadékoskodás.

Szerintem az ilyen vezetékes mágneses tér egy másik dimenzióban hat, nem a miénkben, ettöl lesz a sötét anyag és energia világszéttaszító hatású. Vagy elszívják elölünk a föld belsejében élö illuminátus náci zombi gyíkemberek, és az ebböl nyert tudatmódosító sugárral tartanak minket tudatlanul.

Egyébként lehet azért nem mérhetö, mert a mérömüszerben is ugyanúgy áramkörök vannak, és az is együtt forog a mérendö kábellel, ezért nem mutatja ki mert ugyanabban a mágneses térben van, tehát nem jelez különbséget a müszer mert nincs különbség ugyanazon mágneses tér között.

A krokodil között sincs különbség.

2021. aug. 3. 13:00
 23/39 anonim ***** válasza:

"Ha a Földön lévő szabad elektronok mágneses terére kérdeztem volna rá, akkor kéne ott keresni a választ, hogy "mihez képest mozognak az elektronok. De most egy vezetékben lévő elektronokról van szó, amire sokkal egyszerűbb a válasz."

A vezetékben is szempont, mihez képest mozognak.

2021. aug. 3. 13:40
 24/39 A kérdező kommentje:

Ha egy vezetékben áram jár, és mellette x T térerősséget mérsz, akkor szintén x T térerősséget kell mérned akkor is, ha a műszer nem kering a Földdel együtt, csak simán áll az űrben.

Ha nem tudod az okát elmondom, csak szeretném kiélvezni, hogy egyedül én tudom a választ.

2021. aug. 3. 14:30
 25/39 A kérdező kommentje:
Meg szeretem látni honnantudhatnám tippelgetéseit.
2021. aug. 3. 14:31
 26/39 anonim ***** válasza:

Tehát a saját kommented alapján is értelmetlen a kérdésed.

2021. aug. 3. 14:51
 27/39 A kérdező kommentje:
Milyen kérdésem? Éppen azt kérdeztem, hogy miért nem nagyobb a mágneses tér a Föld mozgása miatt?
2021. aug. 3. 15:12
 28/39 A kérdező kommentje:
? helyett .
2021. aug. 3. 15:13
 29/39 anonim ***** válasza:

"Ha forog a Föld, akkor miért nem keletkezik hatalmas mágneses tér a K-Ny irányban megépített távvezetékek körül?"

"Ha egy vezetékben áram jár, és mellette x T térerősséget mérsz, akkor szintén x T térerősséget kell mérned akkor is, ha a műszer nem kering a Földdel együtt, csak simán áll az űrben."

2021. aug. 3. 15:42
 30/39 A kérdező kommentje:

Beszélni magyarul?

2021. aug. 3. 19:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!