A kirepült füsti fecskefiókák éjjel hol alszanak vajon? A fészek egyfolytában üres.
Bárhol.
Nálunk az istállóban van egy random szeg a plafon fele a gerendában. Jó ideig aludtak ott fecskék, míg aztán az egyik évben fészket is csináltak mellé.
A "kirepült" kifejezés jelenti azt, hogy már nem fészeklakók.
Alapvetően elég kevés madár van, ami úgymond állandó otthont lakik be, nem csak a fiókakeltés idejére.
Annyira, hogy most egy sem ugrik be. :D
Ezt most nekem írtad? (#1). Csak mert én tudom. A válaszomban direkt kitértem arra, hogy évekig volt fecske az istállónkbam, ott aludtak s kész. Fészket jó darabig egyik se rakott oda. Védve voltak az esőtől, a széltől s a ragadozóktól, így ki is használták.
Köszönöm a válaszokat. Azt tudom, hogy lombos fán nem tartózkodnak (nehéz a navigálás), így itt Zuglóban nem a Városligetben éjszakázhatnak, és a házaknál meg kevés olyan hely van, ahol biztonságban érezhetnék magukat.
A villanydróton szerintem éjszaka elég veszélyes lehet a baglyok miatt.
# 6
Köszönöm a linket, érdekes cikk volt. Csak a sarlósfecskéről tudtam, hogy a levegőben alszik.
Az oldalon volt egy másik írás is a repülés közbeni alvásról:
Annyival azért kiegészíteném, hogy Wisdom – az eredeti cikkben említett albatrosz – nem 64 évig élt, hanem (a wikipédiás cikk alapján) még ma is él, és legalább 70 éves. 2021-ben is rakott tojást, ami idén februárban kelt ki:
"Ezt most nekem írtad? (#1)"
A kérdésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!