Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mik a legnagyobb evolúciós...

Mik a legnagyobb evolúciós hibák az emberi testben?

Figyelt kérdés
Milyen adottságokat veszítettünk el az evolúciós fejlődésünk során (pl. C-vitamin előállítása) amik ma mégis jól jönnének?

2021. júl. 3. 15:04
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

" szerintem a kérdést úgy tette föl, hogy melyik tulajdonság az amelyik genetikai rokonainknál megvan, de emberekből eltűnt."

És amelyik ma mégis előnyös lenne túlélés szempontjából. Így értettem igen.

2021. júl. 4. 01:46
 12/25 anonim ***** válasza:
75%

"az, hogy kb 40-60 évre van tervezve, utána csak odafigyeléssel lehet fenntartani"

ez nagyon is, hogy a fejlődést szolgálja. ha évszázadokig éldegélne mindenki, sokkal lassabb lenne a génállomány fejlődésének üteme, na meg a társadalmi haladás, az új kihívásokra adott válasz se lenne a topon

2021. júl. 4. 02:07
 13/25 anonim ***** válasza:
75%

"Milyen adottságokat veszítettünk el az evolúciós fejlődésünk során (pl. C-vitamin előállítása) amik ma mégis jól jönnének?"

"És amelyik ma mégis előnyös lenne túlélés szempontjából. Így értettem igen."

Ma milyen előnyt nyújtana az emberi faj túlélésének szempontjából, ha termelne a szervezetünk C-vitamint?

2021. júl. 4. 03:06
 14/25 anonim ***** válasza:
82%
#13 Skorbuttól nem kellene tartani. Mai világban nem annyira fontos, de pár száz éve kifejezett előny lett volna.
2021. júl. 4. 03:12
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
#14 Köszönöm, ezt értem és tudom. Arról nincs tudomásom, hogy ma milyen evolúciós előnyt jelentene az emberi faj túlélésének szempontjából. Mert a kérdező ilyenekre kíváncsi, és a c-vitamint hozta példának.
2021. júl. 4. 03:27
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Számomra ilyesztő, hogy egy folyadék állapotától függ a fülben az egyensúlyérzéked, nem tudom, hogy ez hiba-e, de szerintem nagyon durva.

Valamint nagyon sok ilyen van a testben, hogy 1-1 apró hibát elképzelsz és teljesen felborul a tested működésének megszokott ritmusa, pl.: nem jut elég só(NaCl) a szervezetdbe, akkor konkrétan olyan tüneteket fogsz produkálni, mint egy elmeháborodott, életképtelen leszel lényegében.

2021. júl. 4. 09:11
 17/25 anonim ***** válasza:
53%
A C vitamin a betegségeknél is fontos szerepet játszik. Azok az állatok, amelyek képesek termelni, ilyenkor sokszoros mennyiséget termelnek. Úgy tudom, napi 20 g összejöhet.
2021. júl. 4. 11:56
 18/25 anonim ***** válasza:
53%

tényleg írnak ilyet

"egy kecske ha megbetegszik, 18-20 ezer mg aszkorbinsavat is termel, hogy meggyógyítsa ..."

de durva.

az 1-2 evőkanálnyi

2021. júl. 4. 11:59
 19/25 anonim ***** válasza:
54%

Ez azért is jobb így, mert a szervezeted csak tudja, hogy mennyi C vitamin kell neki... és ANNYIT termel: se többet, se kevesebbet.

Ezért is lenne jobb visszaállítani ezt a képességet.

2021. júl. 4. 12:01
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan könnyebb lenne az élet, de arra akartam kilukadni, hogy ez valójában semmilyen evolúciós hátrányt nem jelent napjainkban az ember számára, amikor bármely bolt polcán elérhető belőle kvázi korlátlan mennyiség.
2021. júl. 4. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!