Z003 kérdése:
Menyi egy tökéletes vákuumban szabadon eső tárgy végsebessége?
Figyelt kérdés
Ha van egy végtelenül hosszú terünk aminek minden pontján ugyan olyan erősségű és irányú a gravitáció. Ha ebbe a térbe beejtünk egy tárgyat akkor a légellenállás miatt egyszer eléri a végsebességét.
De ha tökéletes vákuum van ebben térben, akkor van a tárgynak végsebessége? Vagy a végtelenségig gyorsul. Ha ez történik akkor a sebességével a tömege is növekszik, előbb-utóbb végtelen lesz a tömege?
2021. jún. 10. 14:53
21/25 anonim válasza:
Kérdezőnek gyors comment, egyszerűbb nem tekinteni a sebességfüggőnek a tömeget, hanem helyette a nyugalmi tömeget használni. így relativisztikusan a test négysebessége: V=1/(Sqrt(1-v^2/c^2))[c,vx,vy,vz], és a 4esimpulzusa: m0*V, ahonnan a test impulzusa a 4esvektor térszerű komponense.
22/25 Tom Benko válasza:
@dq: Személyeskedés nélkül nem megy?
23/25 dq válasza:
Azt írtam a #15-#17-re, amit írni lehetett.
A labda még mindig nálad van, hogy ahelyett hogy "Galilei" esetleg megnézd az általad hivatkozott könyvet, hogy mit és hogyan csinál. Vagy ne.
24/25 dq válasza:
A #20 miatt elnézést kérek. Elég sokszor írsz elég nagy baromságot, és mivel fontosnak tartom a munkád, ezért nagyon bosszant. Mármint az van a fejemben, amit írtam; de nyilván nem írok ilyet ha nincsen éjjel, nem szemetelek, nem bántom a másikat, stb. Törölhető/törölendő, ha erre jár valaki.
25/25 Tom Benko válasza:
@dq: Nos, a kedvedért megnéztem. A feladat _előtt_ van egy bekezdés a gyorsuló rakétáról, hogy be legyen vezetve a pillanatnyi inerciarendszer, a feladat maga egy állandó gyorsulású tömegpontról szól. Az eredmény pedig az általam írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!