Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez melyik molekulának a kódja?

Ez melyik molekulának a kódja?

Figyelt kérdés

c(c(co[n+](=o)[o-])(co[n+](=o)[o-])co [n+](=O)[o-])o[n+](=O)[o-]

(Kisbetűkkel tudtam leírni, mert a nagyokat kiabálásnak véli az oldal.)

2021. máj. 23. 14:14
 1/9 anonim válasza:
77%

C5H9N3O8 alsó indexet nem tudok

(Kisbetűkkel tudtam leírni, mert a nagyokat kiabálásnak véli az oldal.) Xddd

2021. máj. 23. 14:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Illetve hogyan kell értelmezni egy ilyen nyelvet?
2021. máj. 23. 14:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Hogy jött ki a H9?
2021. máj. 23. 14:22
 4/9 A kérdező kommentje:
A neve SMILES. Ez egy nyelv, amivel a molekulát írják le. Nem tudom, hogy tudatlanok minek szólnak hozzá, főleg ilyen hangnemben.
2021. máj. 23. 17:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Mégis széles körben alkalmazzák. Le lehet vele írni atomok, izotópok, vegyületek és kémiai reakciók, beleértve a vegyületek térszerkezetét és aromás voltát. Ezekszerint Istennek is van még mit tanulnia.
2021. máj. 23. 18:44
 6/9 anonim ***** válasza:
14%

"Mégis széles körben alkalmazzák"

Linket légyszíves, mondjuk 3 elég lesz, legyen 1 aromás vegyület is benne, köszike.

2021. máj. 23. 18:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Téged a link sem győzne meg, de amúgy az ötös válaszban ott vannak felsorolva, hogy hol alkalmazzák.
2021. máj. 23. 19:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves D NMR!

Inkább válaszolj a kritikámra (entalpiás kérdés, #10-es vagyok) ahelyett, hogy most itt is lejáratod magad a maximális arc-minimális tudás stratégiáddal. Az el kéne áruljon valamit, hogy wikipédián a vegyületek 95+%-ánál megadják az InCHI, SMILES és egyéb azonosítókat. Ha már úgyis onnan másolgatsz, néha erre is figyelhetnél. Íme a legközelebbi példa arra, amit írtam.

Kedves Kérdező!

[link]

[link]

[link]

Ez a két link mobilon is összeszedhető 30 másodperc alatt, szóval gyorsan ki lehetett volna deríteni (a harmadikról később).

Ami furcsa volt, hogy valamiért mindkét esetben láttam egy hibaüzenetet, még a szünet és nagybetűk javítása után is. Ettől még valamit kiköpött, de kérlek csekkold le.

A SMILES nyelvről már nincs sok emlékem, de van egy pár szabály, ami homályosan dereng. A hidrogéneket nem írjuk ki, hogy még egyszerűbb legyen a tárolás, de minden szenet négy vegyértékűnek veszünk és majd kiegészítjük a többi kötés után hidrogénekkel. A zárójel azt hiszem elágazást jelent a fő lánctól. A kódot balról jobbra olvassuk a kötések rendjében. A kötéseket - (egyszeres), = (kétszeres), # (háromszoros) jelek definiálják. Van még egy pár dolog, de annyira már nem emlékszem. Ha mindenképp szeretnél róla tanulni, akkor yt-bon a leggyorsabb, de ha megkeresel privátban, valószínűleg tudok róla előadás diákat adni (a többiről is). Az utolsó linknek magyar vonatkozása is van, ha megnézzük a lap alján van egy magyar telefonszám is a kapcsolatoknál. Nekünk az tartott ezekről előadást, aki "felveszi" a hívott számot. Előfizetés nélkül is vannak jó dolgok, de előfizetéssel még jobbak. SMILES kódból szinte bármit ki lehet számítani. Alapvető képletadás (name to structure), IR-, NMR-, MS-spektrók várható jelei, oldhatóság (egész jó data settel), pH, protonálódás, stb. (SMILES alapján).

2021. máj. 23. 23:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Kedves nyolcas, szerintem hagyd a csudába, nem fog válaszolni D NMR. Én három vitára is emlékszem, amit vele folytattam, de lehet hogy ha elkezdeném visszaolvasgatni a "megválaszoltjaid" mappámat, akkor lehet találnék ötöt is. Ha rájön hogy nincs igaza, nagyon el tud hallgatni, én is várom tőle azóta is azt a 3 (de lehet hogy 5) választ. Nem értem, mitől képzeli magát ekkora félistennek, hiszen szakmailag nem valami nagy szám, sokszor téved, bár érettségi szint alatt jól tud dolgokat és vannak tök jó válaszai is (de ez sem mindig igaz). Én még sosem láttam tőle egy köszönömöt, egy igazad van-t, egy elnézést, egy tévedtemet. Kapitális egó, gyenge produkum. Sorry, not impressed.
2021. máj. 24. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!