Ez melyik molekulának a kódja?
c(c(co[n+](=o)[o-])(co[n+](=o)[o-])co [n+](=O)[o-])o[n+](=O)[o-]
(Kisbetűkkel tudtam leírni, mert a nagyokat kiabálásnak véli az oldal.)
C5H9N3O8 alsó indexet nem tudok
(Kisbetűkkel tudtam leírni, mert a nagyokat kiabálásnak véli az oldal.) Xddd
"Mégis széles körben alkalmazzák"
Linket légyszíves, mondjuk 3 elég lesz, legyen 1 aromás vegyület is benne, köszike.
Kedves D NMR!
Inkább válaszolj a kritikámra (entalpiás kérdés, #10-es vagyok) ahelyett, hogy most itt is lejáratod magad a maximális arc-minimális tudás stratégiáddal. Az el kéne áruljon valamit, hogy wikipédián a vegyületek 95+%-ánál megadják az InCHI, SMILES és egyéb azonosítókat. Ha már úgyis onnan másolgatsz, néha erre is figyelhetnél. Íme a legközelebbi példa arra, amit írtam.
Kedves Kérdező!
Ez a két link mobilon is összeszedhető 30 másodperc alatt, szóval gyorsan ki lehetett volna deríteni (a harmadikról később).
Ami furcsa volt, hogy valamiért mindkét esetben láttam egy hibaüzenetet, még a szünet és nagybetűk javítása után is. Ettől még valamit kiköpött, de kérlek csekkold le.
A SMILES nyelvről már nincs sok emlékem, de van egy pár szabály, ami homályosan dereng. A hidrogéneket nem írjuk ki, hogy még egyszerűbb legyen a tárolás, de minden szenet négy vegyértékűnek veszünk és majd kiegészítjük a többi kötés után hidrogénekkel. A zárójel azt hiszem elágazást jelent a fő lánctól. A kódot balról jobbra olvassuk a kötések rendjében. A kötéseket - (egyszeres), = (kétszeres), # (háromszoros) jelek definiálják. Van még egy pár dolog, de annyira már nem emlékszem. Ha mindenképp szeretnél róla tanulni, akkor yt-bon a leggyorsabb, de ha megkeresel privátban, valószínűleg tudok róla előadás diákat adni (a többiről is). Az utolsó linknek magyar vonatkozása is van, ha megnézzük a lap alján van egy magyar telefonszám is a kapcsolatoknál. Nekünk az tartott ezekről előadást, aki "felveszi" a hívott számot. Előfizetés nélkül is vannak jó dolgok, de előfizetéssel még jobbak. SMILES kódból szinte bármit ki lehet számítani. Alapvető képletadás (name to structure), IR-, NMR-, MS-spektrók várható jelei, oldhatóság (egész jó data settel), pH, protonálódás, stb. (SMILES alapján).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!