Mikor volt ilyen hideg utoljára a május?
Szerintem is hidegebb van az ilyenkor megszokottnál. Tavaly ugyanekkor a gyerekeim már javában rövid nadrágban és pólóban mászkál mindenki.
És sajnos ez számomra katasztrófa, a fűtés szempontjából is, meg amúgy is fagyos vagyok.
A kérdésre a válaszom: én mióta az eszemet tudom biztosan nem volt ilyen hideg.
"Mikor volt ilyen hideg utoljára a május?"
Ne számíts nagy tűzijátékra. Ha nem sikerül a tavalyi (szintén hűvös, az átlaghoz képest -1,8 °C eltéréssel záró) májust alulmúlni, akkor a válasz: 2020-ban.
Ha sikerül alulmúlni a tavalyit, akkor a válasz: 2019-ben.
A 2019-esnél biztos, hogy nem lesz hidegebb. Annál a májusnál az elmúlt harminc évben nem találni hidegebbet, nem csak az Őrségben havazott, és nagy területeken fordult elő fagy.
Idén inkább arról van szó, hogy a március, és különösen az április is hűvös volt, így semmi nem tudott felmelegedni, a talaj, a falak, stb. minden nagyon hideg. Pont ma gyújtottunk vissza mi is.
Én is fázok, és az előző években nem fáztam ennyire, de szerintem a tavasz korábbi része is ludas benne.
Egyébként az idei májusban a sok hideg közepette volt két rövidke fellángolás (május 1-je, illetve a 10-ei hét elején, amikor sokfelé 28-29 fok is előfordult). Ettől persze nem fogunk kevésbé fázni, csak ilyesmik is beleszámítanak abba, hogy végül hogyan alakul a hónap egészének átlaghőmérséklete.
Jól írják előttem, még hidegebbnek érezzük attól, hogy korábban sem melegedett át semmi.
De nekem idős családtagok meséltek olyat, hogy mentek hóesésben felvonulni május elsején :) Ahhoz képest nincs is olyan rossz idő.
Amúgy ti miről beszéltek? Rövidnadrágban, rövidujjúban vagyok otthon egész nap, oké, lehet hogy máshol hidegebb van (én pesti vagyok),
de azért a központi fűtést hiányolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!