Mostanában, vagy a közeljövőben mely Messier objektumokat láthatom binokulárral?
25x nagyítású Celestron binokulárral milyen Messier objektumokat érdemes keresgélni mostanában, ami látszik jól?
Plejádokat már megnéztem, szép látvány volt.
Tudom, ott a Stellarium erre, de engem most tapasztalatok érdekelnének, kistávcsővel miket érdemes nézegetni.
2.7 fokos a látószöge a távcsőnek, ~ 162 arcmin-nek felel meg.
Itt van egy táblázat, abban meg van adva melyik objektum melyik csillagképben van (ez alapján rá tudsz keresni, melyik mikor látható), illetve meg van adva midegyik látszólagos mérete is.
Ez amit találtam még a kérdésem előtt, részletesebb mint a wiki, de köszönöm.
Oké hogy itt a mérete, és a magnitúdója is, de még mindig nem derül ki, valójában is, látom-e vagy csak valami nagyon halvány paca lesz?
Nyilván nem átalakított kamerák felvételeként fogom látni, de mégis, azért jó lenne, ha legalább sejteném hogy ott az egy galaxis.
Az már elég jó.
Egyébként említetted a Stellariumot, annak segítségével, meg némi tapasztalattal könnyen megtalálod a Messier (meg egyéb) objektumokat, aztán kitapaszalod, hogy melyiket érdemes... Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!