Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Észak merre van?

Észak merre van?

Figyelt kérdés
Ha egyenesen előre állok,hogy tudom meghatározni?
2021. ápr. 19. 09:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Térkép, apám, térkép. Egy kva térkép.

Ez normális esetben úgy működik, hogy az ember nem bekötött szemmel lett lepottyantva valahová, hanem azért van a fejében egy térkép a környezetéről, és tudja, hogy hol van rajta éppen, és merre néz. (Elég ijesztő is lenne, hogyha nem, legalább is én nem bírnék olyan bután lenni bele a világba, hogy azt se tudom, merre vagyok épp... Idegen országban meg nem mászkálunk térkép nélkül.)

Amúgy: megvárod, míg elmegy a felhő, a Nap állása + idő ismerete vagy a Sarkcsillag + időtől függetlenül megállapítható. Meg bizonyos növényeknek van kedvelt megtelepedési (fényszerető / árnyékszerető) vagy levélfordítási iránya. Uralkodó nyugati széljárás meg keletre dönti az erdőben a fákat. Sok a ferde... Panelházaknál is megvan, melyik oldala néz melyik irányba, annál leszarják, merre megy az utcahálózat. Összesen két sávház van fordítva valahol Kispesten "heccből", az bennük a pláne. Parasztházak tornácát sem az északi oldalon látod.

2021. ápr. 20. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!