Természetes napfényt milyen (hány méteres) mélységbe lehet lejuttatni tükrökkel, vagy különleges tükörsima fóliákkal egy például 1x1 méteres tetőablakból (egy hosszú, vagyis mély "fény-alagúton" át)?
Figyelt kérdés
2021. márc. 25. 22:20
1/5 2*Sü válasza:
Ez a kérdés így, ebben a formában kvázi értelmezhetetlen. A napfény magától is lejut kb. akármilyen mélyre egy tetőablakon besütve. A gond az, hogy a Nap mozog az égbolton. Ehhez egyetlen tükör kell, ami mindig olyan irányba áll be, hogy a napsugarakat a kívánt irányba terelje.
2/5 Wadmalac válasza:
Ilyen rendszereket készen lehet már kapni.
3/5 A kérdező kommentje:
Wadmalac! Köszönöm, valami ilyesmire gondoltam! De azért egy baj csak van ezzel is. :)
Nincs ebből (akár külföldi site-okon!) ilyen vékonyka helyett 100-150 cm átmérőjű? Jóval több napfényt tudna beengedni ez a megoldás, nagyobb alapterületű és belmagasságú termeket tudna bevilágítani, ha sokkal vaskosabb lenne ez a napfény csőhálózatrendszer.
2021. márc. 26. 11:30
4/5 Wadmalac válasza:
"Nincs ebből (akár külföldi site-okon!) ilyen vékonyka helyett 100-150 cm átmérőjű?"
De, tutira van. Ezt a cikket most frissen kerestem ki 2 perc alatt, de láttam már jóval nagyobb keresztmetszetekben is.
5/5 A kérdező kommentje:
Ha ez nem egy egyszerű tetőablak, akkor ez a csőrendszer van vagy két-három méter átmérőjű. Ismét köszönöm!
2021. márc. 26. 11:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!